Поставили осам лежаљки / -Архива
17/12/2021 u 09:50 h
Andrijana Dabanović,Andrijana Dabanović,
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Постављање мобилијара на шеталишту из Морачу: Од тендера до готових клупа само два дана

Када су у питању лежаљке, конструкциjу jе радила Агенциjа за становање, а само дрвена облога jе тражена поступком, кажу из Агенције за становање

Агенција за становање у понедјељак, 13. децембра, закључила је јавни позив за израду парковског мобилијара за шеталиште уз Морачу, а лежаљке су постављене већ у сриједу, 15. децембра. За овај посао изабрана је цетињска фирма Топ - Форм која је добила 3.850 еура и 808 еура ПДВ-а.

На новом шеталишту, које ће бити отворено у суботу, постављено је осам лежаљки. Клупа на позидама још нема, као ни корпи за отпад, а јуче је на десетине радника Зеленила уређивало Његошев парк. У тендеру пише да је планирана набавка осам комада челичних конструкција кутија која се састоји од дијела за сједење и дијела за наслон, 50 комада дрвених облога клупе од летви за сједење и наслон, 90 комада облога за лежаљке од летви и 112 комада дрвених летви облога за канту за отпад.

Станојевић: Шеталиште или лежалиште

На друштвеним мрежама постављање лежаљки изазвало је полемику. Режисер Срђан Станојевић, Подгоричанима познат као Дидо-кумара, каже да је шеталиште уз Морачу лијепо, али да није неки подвиг каквим се жели представити.

–Доста је кратко, 400-500 метара, а од синоћ више нисам сигуран да ли је у питањи шеталиште или лежалиште. Да су лежаљке постваљене у Његошевом парку имало би смисла, али на шеталишту мислим да је промашај. Што би један мој професор рекао "бомбон у качамак" – каже Станојевић

Уговор са цетињском фирмом потписан је 13. децембра, а извођач гарантује квалитет радова у року од двије године.

Из Агенције за становање саопштили су да су расписали поступак једноставне набавке - парковски мобилијар.

– Она се односи на израду клупа и канти за смеће и облагање лежаљки. Израда клупа и канти jе у
току, и до отварања парка ће бити постављене. Када су у питању лежаљке, конструкциjу jе радила Агенциjа за становање, а само дрвена облога jе тражена поступком. Сходно Закону о jавним набавкама, предметна набавка (вриjедности 3.850 еура) се могла реализовати без спроведеног поступка jавке набавке. Међутим, Агенциjа за становање jе у циљу што транспарентниjег рада, те разамтрања наjповољниjе понуде, спровела ову процедуру – кажу из Агенције за становање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:43