/ -
30/01/2022 u 16:49 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У РЦ "1. Јун" : Уништен мобилијар на два игралишта

Тачну процjену штете немамо, с обзиром на то да смо мобилиjар добили кроз донациjе. Наша слободна процjена jе да се ради о неколико хиљада еура, навела је Маја Калезић, директор Ресурсног центра

У дворишту Ресурсног центра "1. јун" уништен jе мобилиjар на два игралишта. Како је казала в.д. директора ове установе Маја Калезић једно игралиште je испред Ресурсног центра, а друго испред интерната.

– Уништене су трамболина, клацкалицке, љуљашка, а поред тога и заштитна ограда, коjа jе постављена управо да би обезбиjедила справе намијењене за дјечју игру. Тачну процjену штете немамо, с обзиром на то да смо мобилиjар добили кроз донациjе. Наша слободна процjена, када се у обзир узме висина донациjа, jесте да штета износи чак и неколико хиљада еура – навела је Калезић.

Она је истакла да је овај догађај пријављен полицији.

– Догађаj jе приjављен полициjи, увиђаj jе обављен. И раниjе су слична дешавања приjављивана надлежним службама, па тако и оваj немили догађаj – казала је Калезић.

Навела је и да игралишта имају велики значај за дјецу која бораве у центру.

– Средства за обнављање мобилијара би обезбиjедили, jер смо свjесни значаjа ових игралишта за нашу дjецу. Сигурна сам да би као и увиjек имали помоћ донатора. Проблем jе што постоjи страх да би то било узалудан рад. Ово ниjе први пут да нас оваква слика дочека, па страхуjем да не би био ни последњи. Наш циљ jе да прво риjешимо проблем, да обезбиjедимо игралишта и сприjечимо даље дjеловање вандала, а тек онда обнављање уништеног – закључила је Калезић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:28