Највише проблема имали са љешанским водоводом / - SRDJA BOLJEVIC
18/09/2021 u 06:48 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предузеће Водовод Главног града без дугова за струју за сеоске водоводе

Водовод је 2016. године са Вла­дом пот­пи­са­о спо­ра­зум по ко­jем jе 50 одсто ду­го­ва­ња сеоских водовода за утрошену струју из­ми­ри­ло Ми­ни­стар­ство по­љо­при­вре­де, док jе предузеће преузело обавезу да пла­ти око 250.000 еура

Предузеће Водовод и канализација измирило је сва дуговања сеоских водовода по основу утрошене, а неплаћене електричне енергије. Дуговања су, како су саопштили из предузећа којим руководи Филип Макрид, измирена закључно са јулом.

–Подсjећамо да jе Главни град, односно Водовод и канализациjа 2016. године са Вла­дом пот­пи­сао спо­ра­зум по ко­jем jе 50 одсто ду­го­ва­ња сеоских водовода за утрошену електричну енергиjу из­ми­ри­ло Ми­ни­стар­ство по­љо­при­вре­де, док jе наше друштво преузело обавезу да пла­ти око 250.000 еура. Дуг се односио на преузетих пет се­о­ских во­до­во­да ко­jи су има­ли про­бле­ма са ду­гом за елек­трич­ну енер­ги­jу, од коjих jе наj­ви­ше ду­го­ва­ња за утро­ше­ну елек­трич­ну енер­ги­jу имао ље­шан­ски во­до­вод – саопштили су из Водовода.

Из предузећа наводе да су на управљање преузели љешански, водовод у Пиперима, на Биочу, комански водовод, као и водоводе на Врањини и Карабушком пољу. У претходном периоду, како кажу из предузећа, градили су хидротехничку инфраструктуру на сеоском подручjу.
– Кроз низ проjеката у потпуности су стављени у функциjу сви постоjећи сеоски водоводи на подручjу града коjи су раниjе били контролисани од стране режиjских одбора и изграђени су нови сеоски водоводи уз квалитетну сарадњу са Министарством пољопривреде и локалних заjедница. Изграђени су водоводи у Кучима, Мосору, Какарицкоj гори, Доњоj Врбици, Омербожовићима, селу Трабоин, водовод у Хотима и у селу Бери. Само у протекле три године на сеоском подручjу реконструисано jе и изграђено око 70 километара водоводне мреже за шта jе утрошено 1,3 милиона еура – наводе из предузећа.

Из Водовода поручују да су наjвише посла имали у Љешанској нахији.

– Изграђено је око 4,5 километара примарних цjевовода на дионици извориште Калуђерово око – Каменица, резервоара са приступним путем у Кажића главици, реконструкциjи секундарне водоводне мреже у селима Горње и Доње Лиjешње, Подстрану и осталим дjеловима Љешанске нахиjе. Урађен је водовод у селу Голе стране у Пиперима је изграђен водовод у селу Голе стране. У току је реконструкциjа 3,5 километара водоводне мреже у Гољемадима вриjедности 98.000 еура, а граде се и водоводне шахте у селу Подстране. Током октобра планирано jе да се почне са изградњом водоводне мреже према селима горње Љешанске нахиjе. Проjектом jе обухваћена изградња око 2,4 километра водоводне мреже, чиjа jе проциjењена вриjедност 115.000 еура – наводе из Водовода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:11