/ -
10/03/2022 u 10:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат Чистоће покренуо иницијативу: Возачима камиона дати бенефицирани стаж

Чистоћа има укупно 67 возача теретних возила, од чега су 63 запослени на неодређено, а четири на одређено вријеме

Предсjедник Синдикалне организациjе Чистоће са члановима одбора директора менаџменту предузећа поднио је предлог за разматрање могућности увођења бенефицираног стажа за запослене распоређене на радном мјесту возач теретних возила, као и повећања зарада запослених. Срђан Пејовић, предсједник синдикалне организације Чистоће, каже да је поднијете иницијативе менаџмет предузећа разматрао на сjедници Одбора директора и прихватио као позитивне.

Чистоћа има укупно 67 возача теретних возила, од чега су 63 запослени на неодређено вријеме, а четири на одређено.

– Дате су смjернице надлежним службама друштва да у складу са важећим законима и подзаконским актима преузму потребне радње за реализациjу подниjетих инициjатива. Што се тиче инициjативе за увођење бенефицираног стажа преузете су одређене радње, у смислу процедуре коjе jе ово друштво у обавези да започне. У питању су процедуре потребне за подношење захтjева и припремања потребне документациjе. У вези са инициjативом за повећање зарада запосленима преузимаjу се радње коjе се односе на финансиjски дио, односно да ли jе ово друштво у могућности да је реализуjе с обзиром на програм Европа сад, са коjим се отпочело од 1. jануара. Ту је дошло до одређених промjена у зарадама запослених, као и финансиjских могућности привредног друштва – рекао је Пејовић.

Пејовић је истакао да би возачи који возе камионе преко шест тона требали да имају бенефицирани стаж. Овом иницијативом, како је казао Пејовић, нијесу обухваћени радници хигијене и инкасанти.

– Велика је одговорност возача који возе камионе и то нас је навело на то да покренемо иницијативу да им се обезбиједи бенефицирани радни стаж. Они возе теретна возила са великом носивошћу. Постоје законске одредбе које то дозвољавају и због тога смо све покренули. Надамо се да ће нам та иницијатива проћи. Комисија ће утврдити којим све возачима припада бенефицирани радни стаж када се процијени тежина посла који обављају – казао је Пејовић.

Предсједник синдикалне организације Чистоће сматра да би и радници јавне хигијене и транспорта требало да имају бенефицирани радни стаж.

– Сматрам да и радници јавне хигијене и транспорта такође треба да имају бенефицирани радни стаж. Имамо и предлоге за повећање коефицијената запосленима у техничком сектору, а то су возачи, јавна хигијена, транспорт, инкасанти... То су људи који су највише по терену и који заслужују да имају већа примања – рекао је Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:38