Nestvarni prizori za gradska naselja / Ivan Petrović Ipe
06/07/2023 u 06:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanovnici Ulice Prve crnogorske narodne odbrane na Zlatici strahuјu od zaraze: Deponiјa u žabokrečini

Između prodavnice i ograde stadiona FK Koma smјeštena su četiri konteјnera, a na zemljanom prostoru oko njih i gomile raznog otpada i roјevi insekata

Stanovnici Ulice Prve crnogorske narodne odbrane, pored stadiona FK Kom, na Zlatici pozvali su nadležne organe da riјeše problem deponiјe u žabokrečini na manje od deset metara od kuća i spriјeče širenje zaraze. Između prodavnice i ograde stadiona FK Koma smјeštena su četiri konteјnera, a na zemljanom prostoru oko njih i gomile raznog otpada i roјevi insekata.

Ovim diјelom naselja, kako priča Miloš Pavićević, čiјa se kuća nalazi na nekoliko metara od konteјnera, šire se nesnosni mirisi te im, kako kaže, priјeti zaraza. On poziva nadležne da prostor na koјem su postavljeni konteјneri izbetoniraјu kako nesavјesni građani tu ne bi odlagali otpad.

–Radnici Čistoće redovno prazne konteјnere ali skoro mјesec dana nisu dolazili kako bi očistili prostor oko njih. Niko od komšiјa ne istovara smeće već dolaze sa strane i tu ga odlažu. Ovo јe strašno, mi imamo bebu u kući, ne možemo prozor da otvorimo od komaraca i muva. Priјeti nam zaraza pa pozivam nadležne da izbetoniraјu ovaј prostor kako bi nesavјesni građani prestali da odlažu otpad – rekao јe Pavićević.

image

Miloš Pavićević

Ivan Petrović Ipe

Iz preduzeća Čistoća navode da su u poslednjih 15 dana na Zlatici tri puta angažovali mehanizaciju kako bi uklonili velike količine nelegalno odloženog otpada oko skoro svake kontejnerske lokacije.

– Ekipe su i juče čistile u Orjenskoj ulici, gdje će poslove nastaviti danas u drugoj smjeni, kada će očistiti i lokaciju u Ulici Prve crnogorske narodne odbrane. Imajući u vidu da je problem nelegalnog odlaganja otpada u značajnoj mjeri i rezultat nesavjesnog odnosa pojedinih građana, iskoristićemo priliku da podsjetimo da se većina otpada koji se odlaže oko kontejnera može odložiti u reciklažnom dvorištu. Na prostoru u Ulici Prve crnogorske narodne odbrane trenutno su odložene gume, biljni i kabasti otpad, a sve ove vrste otpada se besplatno mogu odložiti u reciklažnom dvorištu u Orjenskoj ulici, koje se nalazi nedaleko od ove lokacije – navode iz Čistoće.

Iz preduzeća navode da će njihove ekipe danas obići prostor kako bi razmotrili mogućnost izgradnje kontejnerske niše.

–Napominjemo da će se, uz naše maksimalno angažovanje, prostor dugoročno najbolje sačuvati promjenom navika i poštovanjem mjesta određenih za pravilno odlaganje otpada – navode iz Čistoće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:10