Изложба у Куслевовоj кући / - PG BIRO
13/07/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Куслевовоj кући отворена изложба "Између фашизма и антифашизма: у 11 чинова"

Директорица Хисториjског музеjа Босне и Херцеговине Елма Хашимбеговић поручила jе да изложба говори о могућности избора, па и у наjтежим временима, у периоду као што jе фашизам

Изложба "Између фашизма и антифашизма: у 11 чинова" коjа jе умjетничка поставка наjпознатиjих сликара Босне и Херцеговине и поклон Града Сараjева Подгорици поводом 13. jула, Дана државности, отворена jе данас у Куслевовоj кући у присуству руководства Главног града на челу са градоначелником др Иваном Вуковићем, делегациjа Града Сараjева и Града Скопља и броjних званица.

image

Иван Вуковић

- PG BIRO

“Са заjедничким циљем повезивања и промоциjе вриjедне културно-историjске и умjетничке баштине, овом изложбом коjа jе резултат успjешне сарадње два града – Подгорице и Сараjева, покрећемо и сарадњу са угледном и међународно препознатом институциjом културе - Хисториjским музеjем Босне и Херцеговине. Посебно jе значаjно што ту сарадњу отпочињемо изложбом коjа свjедочи о времену страдања, окупациjе и отпора. Уjедно, она носи снажну и упечатљву поруку - слободарства, солидарности и атифашизма”, казао jе директор JУ Музеjи и галериjе Подгорице, Вучић Ћетковић,  приликом отварања изложбе.

Директорица Хисториjског музеjа Босне и Херцеговине Елма Хашимбеговић поручила jе да изложба говори о могућности избора, па и у наjтежим временима, у периоду као што jе фашизам.

”Сви ми имамо могућност избора кроз солидарност, кроз отпор, кроз храброст индивидуалну или колективну и то jе порука коjу смо жељели прениjети овом изложбом", казала jе Хашимбеговић.

Ћетковић jе искористио ову прилику да позове музеjску публику и све грађане, да до 13. августа посjете Куслевову кућу и обиђу ову по много чему jединствену изложбу. Кроз саму поставку изложбе присутне jе водила кустос Елма Хоџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:22