Љека Ивезај / -Архива
16/02/2022 u 17:46 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Општини Тузи легализовано 25 објеката, на чекању 1.000 предмета

Већина је непотпуних предмета и добиће рок од 30 дана за допуну документације. Уколико то не испоштују захтјев за легализацију биће одбијен и донијеће се рјешење о измиривању обавеза у складу са Одлуком о накнади за коришћење простора за бесправне објекте, каже Љека Ивезај

Секретаријат за урбанизам упутиће још једном позив грађанима који су предали непотпуну документацију за легализацију објеката да је допуне. Рок у којем треба да доставе документацију која им недостаје је 30 дана. Како је казао Љека Ивезај, секретар за урбанизам, уколико то не ураде њихов захтјев ће бити одбијен, а затим ће се примијенити Одлука о накнади за коришћење простора за бесправне објекте. Ивезај је истакао да таквих захтјева има преко 1.000, док су позитивно ријешили свега 25 предмета.

– Већина грађана који су предали документацију за легализацију нелегалних објеката то је урадило тако што им недостаје дио докумената. Једном смо их прошле године позвали да допуне документацију, али се нијесу одазвали. Сада ћемо их поново путем Поште обавијестити и навести да је неопходно то да ураде у року од 30 дана. Уколико то не испоштују захтјев за легализацију биће одбијен, и донијеће се рјешење да обавезе измире у складу са Одлуком о накнади за коришћење простора за бесправне објекте. Посебно је то проблем са правним лицима, посебно са онима који нијесу предали захтјев за легализацију, па ћемо морати одмах да их процесуирамо, односно да донесемо рјешење о одбијању и да им пропишемо накнаду за коришћење простора. Одлуком је одређено колико се накнада плаћа и биће на годишњем нивоу. Преко 1.000 грађана је на чекању са непотпуном легализацијом, а до сада смо позитивно ријешили 25 предмета – казао је Ивезај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:17