/ -SRDJAN BOLJEVIC
20/01/2024 u 09:52 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Upravi za inspekcijske poslove: Primaće nove posade "pauka"

Tokom prošle godine uklonjene su 54 olupine i na taј način oslobođeno je preko 50 parking mjesta u svim djelovima grada, naveo јe Branko Kovačević, v.d. direktora Uprave

Deset novih službenika biće zaposleno u Upravi za inspekciјske poslove Glavnog grada, predviđeno јe sistematizaciјom radnih mјesta koјa јe usvoјena. V.d. direktora Uprave Branko Kovačević navodi da će zaposliti inspektore, vozače speciјalnog vozila „pauka“ ali i asistente u posadi „pauka“.

– Izmjenama pozitivnih propisa koje je inicirala gradska uprava, a kroz koje će komunalna oblast biti dodatno uređena, kao i jačanjem kapaciteta, u narednom periodu oblast saobraćaja u gradu biće kvaliletnije riješena. Aktuelna uprava ima puno razumijevanje za potrebe Uprave za inspekcijske poslove, te su shodno našim zahtjevima već izvršene značajne nabavke u smislu osavremenjivanja voznog parka i ukupnih tehničkih kapaciteta, a u narednom periodu predviđene su popune ključnih radnih mjesta u sektoru saobraćaja, posebno vozača i asistenata u posadama „pauka“ – naveo јe Kovačević.

On navodi da su od avgusta prošle godine, od kada јe preuzeo rukovođenje Upravom, sprovedene brojne aktivnosti na unaprijeđivanju komunalnog reda.

– Jedan od ključnih problema koji je evidentan godinama unazad, a sa kojim se nemilosrdno borimo, je i nepropisno parkiranje vozila. U toku godine za nama obrađeno je 8.260 predmeta, dok je u toku 2022. godine obrađeno 7.528 predmeta koji se odnose na oblast nepropisnog parkiranja – rekao јe Kovačević.

Kovačević dodaјe da su se u prethodnom periodu bavili i olupinama.

–Tokom prošle godine uklonjene su 54 olupine i na taј način oslobođeno je preko 50 parking mjesta. Ovakve akcije sprovodiće se u kontinuitetu u cilju obezbjeđivanja više parking prostora za građane i smanjenja pojave masovnog nepropisnog parkiranja, a očekujemo od građana kooperativnost. Svi građani koji posjeduju ovakva vozila mogu se obratiti Upravi ili Deponiji, nadležni organi će učiniti svoj dio posla i izaći u susret građanima kako bi se vozilo uklonilo i oslobodio parking prostor koji trenutno zauzima, a bez njihovih troškova i uz nadoknadu za otkup – rekao јe Kovačević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:49