Мајски дан на обали Скадарског језера / -
18/05/2022 u 13:15 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ученици ОШ "Павле Ровински" упознали љепоте Скадарског језера

Обишли су и изложбени простор Центар за посjетиоце националних паркова Црне Горе гдје су их дочекали љубазни домаћини коjи су се потрудили да дjецу упознаjу са биљним и животињским свиjетом

Ученици другог разреда Основне школе "Павле Ровински", лиjеп маjски дан провели су на Врањини, на обали Скадарског jезера. Обишли су и изложбени простор Центар за посjетиоце националних паркова Црне Горе гдје су их дочекали љубазни домаћини коjи су се потрудили да дjецу упознаjу са биљним и животињским свиjетом како Скадарског jезера тако и осталих националних паркова.

image

У друштву се лакше учи

-

Ово је била прилика да неки од малишана први пут виде предмете коjи свjедоче о нашим прошлим временима, које су биле у употреби у домаћинствима широм Црне Горе...

image

Њиховој знатижељи нема краја

-

Ово највеће језеро у Црној Гори је уједно највеће и на Балкану, познато је по културно-историјским споменицима, налазиштима, манастирским комплексима на његовим острвима, још је познато по богатом рибљем фонду, потом као као природно станиште пеликана, заштићене врсте птица, које живе само на овом језеру. У школским уџбеницима се изучава као јединствен примјер језера чије је дно ниже од нивоа мора.

image

Спремни да прошире знања

-

Оваj лиjеп и поучан излет организовао jе запосленик Центра за посjетиоце националних паркова Црне Горе и родитељ, Jасмин Спахић коjем су на срдачном и поучном дружењу захвални и ученици и учитељице.

image

Станиште пеликана

-

М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:32