Опозиција тражи да се убрза са иницијативом самосталности / архива Дана
30/03/2022 u 08:40 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Опозиција: Власт у Голубовцима отвара паркове али не и радна мјеста

Опозиција у СО Голубовци сматра да се Општина поистовјетила са Комуналним предузећем

Ништа не радите да помогнете Зети да дан самосталности дочека спремније, а све ми се чини да избјегавате да говорите о томе и враћате се на онај постулат да вас самостална Зета не занима, казао је Лука Крстовић, одборник Демократа на јучерашњој сједници СО Голубовци. Он је питао предсједницу Општине Тању Стајовић да ли је тражила састанак са министарком јавне управе око иницијативе коју су послали на коју чекају изјашњење.

– Предсједница општине је дужна да да подробније објашњење. Рекао бих да више новинари имају информација, него одорници. Није могуће да сте се зауставили на двије ургенције – каже Крстовић.

И Александра Којичића (ПзП) је интересовало када ће се наставити са даљом процедуром ка осамостаљењу општине. Он каже да би Општина требала да се позабави тиме да се пољопривредни произвођачи морају појављивати на сајмовима како би се привукли инвеститори.

– Само одржавамо комуналну инфраструктуру, то не доноси паре, јер смо онда као комунално предузеће. Отварамо паркове, али не отварамо радна мјеста. Сва улагања су нам у инфраструктуру, али не једу се игралишта. Морамо формирати туристичку организацију да промовишемо сеоски туризам. Не треба нам постављање асфалтних база, већ да сачувамо љепоте Скадарског језера – каже Којичић.

Милутин Рајовић (Демократе) замјера што се централна капела не користи.

– Двије године капела није дата грађанима на употребу. Умјесто да имамо наслове по медијима за младе пољопривреднике, ми имамо "Коверту", Машана, наслове о пронађеном кокаину... – каже Рајовић.

Тања Стајовић истиче да они не коче самосталност.

– Сјетимо се ко су министри који сједе у Влади. Господин из министарства дао је прецизно да је Министарство финансија одговорио на иницијативу. Ниједно друго министарство није, а дужни су. Послали смо поново ургенцију како би нам само рекли што фали и треба ли је допунити да би ишли даље. Не спочитавајте ми да ћу пред изборе на капелу ставити црвену врпцу, не пада ми на памет – истиче Стајовић.

Веско Рашовић (ДНП) истакао је да је кромпир који се производи за чипсару нерентабилна.

– Довели сте пољопривреднике у заблуду. Боље да им је Општина дала по 200 еура помоћи него што их је савјетовала да улажу. Сјеме су добили све гласачи ДПС-а, бар у Љајковићима. Искористили сте прилику да се осигурате за изборе – каже Рашовић.

Валентина Добровић (ДПС) каже да општина није крива због иницијативе.

– Ви сте криви што на дневном реду није иницијатива. Кад критикујемо дајте да критикујемо своју кућу, па да нас не интересује комшија – каже Добровић.

Јуче је усвојен предлог програма рада Скупштине општине Голубовци за 2022. годину, као и предлог годишњег Акционог плана за спровођење Стратешког плана развоја за 2022. годину. Такође, гласовима власти усвојена је и информација о финансирању пројеката НВО за 2021. годину, а за директорицу КИЦ-а "Зета" именована је Евица Мараш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:41