Чекају донатора за набавку инвентара / -м.л.в.
06/12/2021 u 12:01 h
М. VujisićМ. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "18. октобар" тражи донатора: Потребне столице и клупе

Основној школи "18. октобар" на Биочу пријеко је потребна набавка клупа и столица, али и замјена дотрајалих врата.

Ову школу похађа 42 ученика, претежно са Биоча, али има и оних који путуји из Ријеке Пиперске, Горњих Мрка и Пелевог Бријега. Жељко Бојанић, в.д. директор школе апелује на донаторе да им се јаве и помогну у набавци овог инвентара.

– Добро би било да имамо више клупа и столица, а треба да се промијени и неколико врата. Надамо се да ће нам се јавити неко од донатора и помоћи да све то набавимо. Школа се грије на дрва. У двије просторије имамо проблем са димњацима па смо обезбиједили климе – истиче Бојанић.

Бојанић се два пута обраћао Секретаријату за саобраћај тражећи да обезбиједе сигнализацију у близини школе. Међутим, одговор још није добио.

– Овдје постоји само један знак "пази школа", али то није довољно. Ово је магистрални пут и брзо се вози. Двориште је уз саму ивицу коловоза, и уопште није безбиједно – каже Бојанић.

Он истиче да су се обратили и Министарсту просвете, науке, културе и спорта тражећи да им да обезбиједе више горива за превоз наставника.

– Комби је прије 20 дана почео да довози колеге из града. Школа има сјајне професоре, који феноменално раде са дјецом и самим тим заслужују да и њима олакшамо долазак на посао. Министарство нам је изашло у сусрет – наводи Бојанић.

У склопу школе отворен је и вртић који је бесплатан. У њему наставу похађа свега седморо дјеце. Како је казао Бојанић, простор је потпуно уређен и прилагођен потребама малишана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:46