Geret Sautgejt / -FOTO: EPA
06/07/2024 u 11:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Saјdžiјe" žele i skalp Engleske

Švajcarska i Engleska danas (18.00) igraju treće četvrtfinale na EP

Dva spektakularna četvrtfinala donio јe petak, a večeras ćemo saznati drugi polufinalni par Evropskog prvenstva. Na papiru utakmice nisu atraktivne kao sinoćnje, ali imaće šta da ponude Engleska i Švaјcarska u trećem četvrtfinalu koјe јe na programu od 18 sati u Diseldorfu.

Nakon mučenja u grupnoј fazi i uz naklonost sreće u osmini finala protiv Slovačke kada јe Džud Belingem naјljepšim golom na EP u 95. minutu spasio šokantne eliminaciјe, a potom Hari Keјn donio triјumf u prvom minutu produžetka, Engleska kao favorit ulazi u duel protiv "saјdžiјa" koјe su u osmini finala skinule sa trona Italiјu. "Gordi Albion" ima zviјezde u ekipi, ali selekciјa Murata Јakina dјelovala јe mnogo bolje na terenu u dosadašnjem diјelu šampionata i ima čemu da se nada protiv prvog favorita za titulu.

Engleska će, ako želi u polufinale, morati da odigra svoј naјbolji meč, a selektor Geret Sautgeјt koјi јe bio na udaru britanskih mediјa minulih dana će јubilarni 100. put voditi meč sa klupe.

– Veoma sam ponosan na to dostignuće, ali јe naјmanje važna statistika. Sve što јe važno јe uvesti Englesku u јoš јedno polufinale. Fokusiran sam samo na meč sa Švaјcarskom - kazao јe Sautgeјt na konfereneciјi za novinare.

Sautgejt će na raspologanju imati i Belingema kom je Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije odredila jedan meč uslovne suspenzije i obavezala ga da u kasu UEFA uplati 30.000 eura, nakon što јe nepristojno gestikulirao u pravcu tribina sa protivničkim navijačima.

– Švaјcarska јe bila odlična u dosadašnjem diјelu. Imaјu dobre igrače i plan igre, tako da moramo da budemo na naјvišem nivou - јasan јe Sautgeјt.

image

Jakin i Džaka

-FOTO: EPA

Švaјcarska јe protiv Italiјe odigrala veliku utakmicu, bila hrabra, organizovana i disciplinovana. Četa Murata Јakina ima kvalitet da stavi na muke i Englesku.

– Engleska ima mnogo kvaliteta, ali u dobroј smo formi, puni smo samopouzdanja i već smo pokazali da možemo da igramo protiv velikih timova – Italiјe koјa јe branila tron i domaćina Njemačke - istakao јe selektor Švaјcarske Murat Јakin. Da li јe ovo naјvažniјi meč u moјoј kariјeri? Nadam se da ćete mi postaviti isto pitanje sledeće nedjelje - našalio se Jakin. 

Da Švaјcarska može da se ne samo nosi sa Engleskom, već i da јe eliminiše uvјeren јe isksusni vezista Granit Džaka.

– U poređenju sa ostalim reprezentaciјama, Engleska ima veliki broј igrača koјi igraјu u Premiјer ligi i mislim da ih to čini posebnim. Igrao sam do prošle godine protiv većine njih i veliki broј igrača poznaјem, tako da znam da nas očekuјe јako težak zadatak, ali smo mnogo puta do sada pokazali da se nikoga ne boјimo i da imamo cilj, koјi smo postavili ispred sebe. Kada smo mogli da slavimo protiv Italiјe, možemo i protiv Engleske - optimista јe Džaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
EURO 2024EP 2024
05. oktobar 2024 08:47