Фудбалери Будућности / - Фото: ФК Будућности
06/08/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Александар Недовић: На три бода против Искре, задовољан сам радом

Фудбалери Будућности у 3. колу домаћег шампионата сjутра (субота, 7. август) гостуjу Искри у Даниловграду од 20.00 часова.

„Плави“ траже први триjумф након елиминациjе из Европе и ремиjа са Морнаром под Горицом, а нови шеф стручног штаба Александар Недовић jедва чека деби након повратка у своj клуб послиjе 20 година.

Стратег Будућности дебитуjе против тима у коме jе провео три и по године исписавши историjски резултат пласманом у Европу, а симболично или не - на клупи Искре jе дебитовао против своjе Будућности 10. децембра 2017. славивши 1:0 под Горицом

- Не бих ништа миjењао, jер смо тада одиграли сjаjну утакмицу и остварили побjеду. Не бих имао ништа против да се иста ствар деси и сjутра вече у Даниловграду -  поручио jе 42-годишњи тренер „плавих“, коjи жели да стартуjе „троjком“.

- И да се не налазимо у ситуациjи у коjоj се налазимо, Будућност у свакоj утакмици мора да иде на три бода. Задовољан сам како jе екипа одреаговала и како смо радили. Наравно, прате нас одређени кадровски проблеми, али то jе саставни дио посла и у сваком колективу у датом тренутку - поготово послиjе Европе и напорних мечева на овим температурама - долази до механичких повреда. Немамо право да причамо и мислимо о томе, играће наjспремниjих 11 играча и надам се забилjежити триjумф.

Недовић од понедjељка командуjе радом екипе, на тренинзима jе прштало, а изгубљена страст се полако враћа...

- Доста се вратила. Сигурно да не може све да се намjести за три - четири радна дана на начин како бих волио, али видим да и играчи доста међусобно разговараjу. Ниjе било простора да се обаве сви колективни и индивидуални разговори, „ударили“ смо на наjбитниjе ствари да то отклонимо и дођемо на ниво на ком смо били. Стварно сам задовољан како смо радили, против Искре не тражим ништа више од односа какав сам видио на тренинзима. Игра не може да се направи за кратак период, али са знањем коjе екипа има, игра може да буде на нивоу.

Плави кормилар добро зна све врлине и мане Искре, са коjом jе наш тим на стадиону „Браћа Велашевић“ одиграо 13 утакмица - седам побjеда, четири ремиjа и два пораза.

- Мане бих оставио за свлачионицу. Сигурно да их Искра има, као што их имамо и ми и сваки други тим на свиjету. Добра страна противника jе хомогеност, jер на два меча ниjе примио гол, а голман Кордић и штопер Бакрач држе екипу на стабилном нивоу. Међутим, ми смо Будућност, морамо да се наметнемо и да играмо са ставом, да будемо агресивни и да се понашамо у складу реномеа клуба - jасан jе Недовић.

И 22-годишњег везисту Василиjа Терзића чека деби на неки начин - први пут ће од старта носити капитенску траку.

- Поникао сам у клубу, прошао све млађе селекциjе и пуно ми значи повjерење клуба. Трудићу се да га добрим играма оправдам - поручио jе Терза, коjи вjеруjе да су лоше представе у Европи – прошлост.

- Надам се да ћемо против Искре да одиграмо добру утакмицу и да ћемо што приjе вратити наш стил. Вjеруjем да ћемо да упишемо нова три бода коjа ће нам значити у наставку сезоне.

Искра jе у уводна два меча наше лиге освоjила четири бода савладавши Jезеро у Даниловраду (2:0) и ремизиравши са Рударом у Пљевљима (0:0), тако да су „плави“ опрезни.

- Знамо да нас чека тешка утакмица, противник jе добро отворио сезону, има квалитетне поjединце, али на нама jе да гледамо себе и да се концетришемо на своjу игру. Уколико будемо прави и смањимо грешке коjе смо правили на претходним утакмицама, можемо до позитивног резултата - jасан jе капитен Терзић, коjи на средини неће имати помоћ повриjеђеног Луке Мирковића, док jе Милош Раичковић упитан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:42