/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
25/04/2024 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Vojska uklonila nereprezentativne objekte u centru Pljevalja

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, zajedno sa predsjednikom Opštine Pljevlja, Dariom Vranešom, obišao je radove na uklanjanju nereprezentativnih objekata koji se nalaze u blizini Doma Vojske u centru tog grada.

Ovi napušteni objekti, koje Vojska ne koristi dugo godina, postali su nebezbjedni i predstavljali su potencijalne probleme za stanovnike Pljevalja ali i narušavali estetsku sliku  ovog grada, zbog čega je  ministar odbrane, u saradnji sa lokalnom samoupravom, prepoznao neophodnosti njihovog uklanjanja i naložio preduzimanje konkretnih koraka.

image
- FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

General Lazarević je istakao da je ovo važan doprinos uređenju centra Pljevalja i unapređenju bezbjednosti građana.

- Vojska Crne Gore je posvećena saradnji sa lokalnim vlastima u rješavanju ovakvih pitanja. Želimo da pokažemo odgovoran odnos i, prije svega, brzu reakciju ministra odbrane i nas iz Vojske ka apelima javnosti - naglasio je general. Dodao je da se sa ovim na žalost ne rješavaju problemi sve prisutnije narkomanije i alkoholizma medju omladinom, i pozvao sve odrasle u Crnoj Gori da u ovom postupku prepoznaju molbu da se pomogne mladim ljudima.

image
- FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

- Nijesu djeca kriva što skoro nesmetano mogu da koriste droge, krivi su odrasli koji misle da to čine nečija drugo djeca i da ih zbog toga treba kažnjavati. Moramo se okrenuti oko sebe u porodici, u učionici, u kolektivu, na ulici i svuda i na svakom mjestu prepoznavati svoje dijete i posvećeno se suprotstaviti tom izazovu. Moramo te pojave nazvati pravim imenom i reći da se neka naša djeca drogiraju a ne da “uživaju opojna sredstva - poručio je general Lazarević.

image
- FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
image
- FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

Uklanjanje nereprezentativnih objekata samo je jedan od koraka koje Vojska Crne Gore preduzima kako bi doprinijela sigurnijem životu građanki i građana. Ministarstvo odbrane i Vojska su otvoreni za saradnju u organizaciji edukativnih radionica, seminara i promociji zdravih stilova života i tu su da podrže svaku akciju lokalnih samouprava koje budu organizovane radi stvaranja zdravog ambijenta za odrastanje djece.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:56