Бећирај на мечу са Гибралтаром / - фото: ФСЦГ
09/10/2021 u 13:46 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бећирај: Идемо у Осло по три бода

Фудбалери Црне Горе данас тренирали у Шпанији, док у недјељу путују у Норвешку не меч 8. кола квалификација за Свјетско првенство. Шћекић тренирао и требало би да буде спреман за дуел са Скандинавцима

Након побједе над Гибралтаром (3:0), фудбалска репрезентација Црне Горе преселила се у шпански град Естепону. „Црвени” су одрадили тренинг релаксације, а већ у недјељу од 11 сати отпутоваће за Осло, гдје их у понедјељак чека дуел са Норвешком у осмом колу квалификација за Свјетско првенство у Катару. Ако је судити по тренингу, Александар Шћекић би требао да буде спреман за дуел са Скандинавцима, Стефан Мугоша је био додатним прегледима, док се долазак Уроша Ђурђевића очекује данас.

– Знали смо се о каквом се противнику ради и на каквој ће се подлози играти, па смо се тако и спремали за меч. Тешко су их јаче селекције отварале, али ми смо, на срећу, рано отворили меч, а до полувремена постигли и други. Послије тога смо контролисали меч, али и чували свјежинуза наредни меч – рекао је Фатос Бећирај, нападач „црвених”.

Бећирај је потом додао да је самопоуздање порасло након побједе.

 Када на страни добијеш некога 3:0, расте самопоуздање код екипе. Имамо наду, треба да се боримо до краја.

Утакмица у Ослу ће, по његовим ријечима, бити много другачија од гостовања под гибралтарском стијеном.

– Чека нас много јачи противник, са одличним играчима из озбиљних клубова. Али, идемо да покушамо да освојимо бодове. Тако ће бити до краја квалификација, надам се да ћемо на крају успјети да стигнемо до баража.

Рекордер по броју наступа у црвеном дресу (82), са два поготка у Гибралтару стигао је до бројке од 15 постигнутих голова.

– Од 2009. и дебија са Италијом сам ту. Можда сам пропустио двије-три утакмице. Наравно да сам срећан због тога и бићу ту док сам год потребан репрезентацији. Поносан сам на број наступа у националном дресу, било је добрих и лоших утакмица, али сам чист пред собом да сам на свакој дао 100 одсто својих могућности – рекао је Бећирај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:12