Kreg Belami / -FOTO: DEJAN PANIć
08/09/2024 u 21:38 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Belami: Cijenim igrače sa ovih prostora, čeka nas težak meč

Reprezentacija Velsa odradila je jutros trening u Kardifu, a nakon toga je krenula ka Podgorici

Ostrvljani, dakle, nisu trenirali u Podgorici, ali su u Kući fudbala oddržali konferenciju za novinare, na kojoj je govorio selektor Kreg Belami i kapiten Aron Ramzi. Kao fudbaler, Belami je gostovao u Podgorici 2010. godine, kada su „crveni“ slavili sa 1:0.

-Sjećam se tog meča. Mirko Vučinić je dao gol. Sjajan igrač – rekao je Belami na konferenciji za novinare.

Belami je potom rekao da cijeni sportiste sa ovih prostora i da pamti generaciju fudbalera u kojoj su bili aktuelni predsjednik FSCG Dejan Savićević i selektor Robert Prosinečki.

- Pamtim Savićevićev meč protiv ekipe Kolo Kolo u finalu Interkontinentalnog kupa, kao i onaj sjajan gol za Milan u finalu Lige šampiona protiv Barselone 1994. godine. Prosinečkog se sjećam kao igrača Real Madrida i Barselone, kasnije je bio u Engleskoj, gdje je uvijek teško igrati. Znam da je mnogo pušio, ali navijači Portsmuta su ga obožavali. Bio je genijalan igrač, nedostaju sada takvi fudbaleri. Uvijek sam cijenio igrače sa ovih prostora. Odlično se sjećam te generacije, Zvonimira Bobana i ostalih. Bio je to nevjerovatan tim. I sada su Balkanci dobri u mnogim sportovima – fudbalu, košarci. Igraju sa mnogo strasti, sviđa mi se taj mentalitet.

O sadašnjem timu Crne Gore Belami ima jako pozitivno mišljenje.

- Gledao sam ih, imaju snažne igrače. Brzi su, a nekad se brane duboko i ne ostavljaju mnogo prostora. Crna Gora je nepredvidiv tim, dobar u tranziciji, veoma opasan. Biće veoma težak meč, drugačiji od onog koji smo igrali sa Turskom – kazao je nekadašnji napadač Liverpula, Njukasla, Mančester sitija.

Belami je nedavno rekao da ne pridaje značaj tome što se meč ne igra u Podgorici, a to je ponovio i večeras.

- Nije bitno gdje igramo. Najvažnije je da mi budemo najbolji što možemo – kazao je selektor Velsa.

Kapiten Velšana Aron Ramzi istakao je da imaju mnogo informacija o Crnoj Gori.

- Talentovan su tim, neće biti lako da ih zaustavimo. Znamo kako je za Vels uvijek bilo teško da igra u Crnoj Gori, moraćemo da odigramo maksimalnim intenzitetom da bismo pobijedili – kazao je Ramzi i dodao:

- Protiv Turske smo imali nekoliko šansi da damo gol, ali nijesmo uspjeli. Nadam se da ćemo to popraviti protiv Crne Gore. Najbitnije da pokazujemo napredak, mislim da će se to vidjeti i sjutra – rekao je Ramzi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 05:49