Aleksk Ferguson / -FOTO: EPA
15/10/2024 u 14:56 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bruka Mančester junajteda: Aleks Ferguson nije više ambasador

Legendarni Škot je jedan od najboljih i najtrofejnijih trenera u istoriji fudbala

Legenda Mančester junajteda, najuspješniji i najdugovječniji menadžer u istoriji slavnog engleskog kluba Aleksa Fergusona dobio je otkaz, pošto je proglašen tehnološkim viškom.

Ferguson je bio ambasador kluba, a suvlasnik kluba ser Džim Retklif u rješavanju viška od 250 zaposlenih i smanjenja troškova sa platnog spiska skinuo i legendu. 

Legendarni, 82-godišnji stručnjak koji je prevodio "crvene đavole" od 1986. do 2013. godine, osvojio 37 osvojenih trofeja, 11 puta bio najbolji menadžer Premijer lige, nosilac preko 50 individualnih priznanja, i sjedeo 1.500 puta na klupi ekipa je - tehnološki višak.

Velika bruka za Junajted. Bruka da da čovjek koji je osvojio 13 Premijer liga, pet FA kupova, dvije Lige šampiona (plus dva finala), Interkontinentalni kup, SP za klubove, Superkup Evrope, Kup kupova, devet Superkupova Engleske, dobije otkaz.

Ferguson je klupski ambasador od 2013. godine, a plata mu je iznosila oko dva miliona engleskih funti godišnje (2.4 miliona eura). Iz Mančester junajteda su naglasili da će Ferguson i dalje biti vrlo rado viđen gost na "Old Trafordu". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 14:57