Џорџ Клуни / - Фото: Твитер
26/03/2022 u 22:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џорџ Клуни купује познати енглески клуб

Славни холивудски глумац Џорџ Клуни спреман је да купи енглески фудбалски клуб Дерби Каунти

Американац жели да искористи слабе резултате jедног од наjстариjих клубова Енглеске у Чемпионшипу, како би га узео у своjе власништво, а онда кроз неколико сезона вратио у Премиjер лигу на велика врата. Према писању енглеских медиjа, дугови Дербиjа износе преко 60.000.000 фунти.

– Дерби jе велики фудбалски клуб са фантастичном историjом и сигуран сам да имаjу сjаjну будуц́ност. Знам да jе клуб у последње вријеме био у проблемима и под овим околностима тим jе радио веома напорно и играо добро. Jасно ми jе да су у томе своjу улогу имали не само играчи на терену, вецћ и навиjачи –  казао jе славни глумац за Дербишајер лајф.

Дерби Каунти био jе jедан од 12 клубова оснивача Фудбалске лиге Енглеске 1888. године. У своjоj историjи jе само четири сезоне провео изван наjвише двије лиге енглеског фудбала. Клуб jе своj врхунац имао седамдесетих година 20. вијека, када jе освоjио двије титуле првака Енглеске (1972, 1975) и имао четири наступа у европским такмичењима, а наjвећи успјех jе полуфинале Купа европских шампиона у сезони 1972/73. Клуб jе такође освоjио ФА куп 1946, поред три финала, као и ФА Черити шилд 1975. године.

Овај клуб тренутно се бори да задржи опстанак у Чемпионшипу. Током сезоне клубу jе одузет чак 21 бод због силних дугова. Налазе се на последњем мјесту на табели, са осам бодова мање од Рединга коjи jе први тим у сигурноj зони.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:13