Да ли ћемо гледати Светско првенство сваке двије године / - Гугл
16/09/2021 u 19:37 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФИФА тврди: Већина навијача жели Мундијал сваке двије године

Идеју о одигравању Мундијала сваке двије године покренули су некадашњи менаџер Арсенала, Арсен Венгер и предсједник ФИФА Ђани Инфантино

Светска кућа фудбала, објавила је да постоји све више присталица да се Светско првенство игра на сваке двије године, преноси Би-Би-Си.

Наводно уз ФИФА-у чврсто стоје земље са Блиског истока, а идеја има све више присталица.

Иако су против ове идеје стале УЕФА и КОНМЕБОЛ, као и најјаче европске лиге, наводећи да је клупски календар увелико претрпан, ФИФА тврди да је одрадила истраживање које је обухватило 23.000 људи, у 15 држава и да преко 15.000 фудбалских навијача подржава идеју да се Светско првенство игра на сваке двије године.

ФИФА је истакла да постоjе разумљиве разлике између такозваних традиционалних тржишта и оних коjи се тек развиjаjу. Млађе генерациjе из свих региона су отворениjе и заинтересованиjе за промјене него стариjе.

Светска кућа фудбала је очигледно спремнија него икада да изврши револуцију, па након што је последњих година све радила на проширењу броја учесника, а сада је у плану да се Мундијал игра чешће, и тако направи највећи искорак у скоро 100 година овог турнира. Идеју о одигравању Мундијала сваке двије године покренули су некадашњи менаџер Арсенала, Арсен Венгер и предсједник ФИФА Ђани Инфантино.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:59