Вешовић жали за пропуштеним шансама / - фото: ФСЦГ
05/09/2021 u 15:23 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Холандија казнила сваку грешку „црвених”

Марко Вешовић: Пропустили смо своје шансе. Против Летоније побједа императив, надам се да ћемо бити јачи за Јоветића, Јанковића и Николу Вукчевића

Пораз од 0:4 у Ајндховену не одсликава реално дешавања на терену у дуелу фудбалера Црне Горе са домаћом Холандијом.

„Црвени” су у већем дијелу сусрета били равноправан ривал „орању”, код резултата 0:1 су Милутин Осмајић и Стефан Мугоша пропустили двије стопостотне шансе.

„Лале” су то одмах казниле и одвојиле се од изабраника Миодрага Радуловића у квалификационој групи Г за одлазак на Свјетско првенство.

То су велике репрезентације, велики играчи који користе сваку грешку. Пропустили смо шансе да се послије њихових грешака вратимо у утакмицу. Имали смо зицер и код 0:1 и 0:2 – присјетио се након преспаване ноћи Марко Вешовић.

Црногорски репрезентативац сматра да је за бољи резултат фалила концентрација и квалитетније суђење.

Добро смо ушли у утакмицу, чак смо и у једном тренутку имали већи посјед лопте. Послије тога смо се повукли и препустили иницијативу Холанђанима. Жао ми је због тога пенала, јер да се на полувријеме отишло са 0:0, свашта би у наставку могло да буде. Никада не коментаришем суђење, али мислим да је шпански арбитар био наклоњен Холанђанима. Дуеле 50:50 је увијек давао њима, могао је да свира и пенал над Марушићем, што би такође промијенило ток утакмице. Међутим, шта је ту је. За два дана нас чека најважнији меч у септембарском циклусу – додао је Вешовић.

Под Горицу у уторак долази Летонија. Вешовић поручује да тај меч мора да се добије. Црна Гора има квалитет за то.

Нема лаких утакмица. Видите да ни на Гибралтару нико не може да постигне гол у првом полувремену. Изузетно занимљива и тешка група. Летонци такође долазе мотивисани. На нама је да дамо максиму, надам се да ћемо бити још јачи повратком Јоветића, Николе Вукчевића и Јанковића и да ћемо уписати нова три бода – закључио је Вешовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:33