Ivan Jovanović / EPA-EFE-ANDY RAIN
11/10/2024 u 11:06 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Istorijska pobjeda Grčke u sjenci tragedije; Jovanović: Mala svjetlost

Srpski stručnjak je postao tek drugi selektor u istoriji grčke reprezentacije koji je upisao tri pobjede prve tri utakmice na klupi

Grčka je najveći hit Lige nacija. Grčka je u derbiju B divizije sinoć na "Vembliju" srušila Englesku prvi put u istoriji, ali je pobjeda ostala u sjenci tragedije zbog smrti povremenog reprezentativca Džordža Baldoka, koji je u srijedu pronađen mrtav u bazenu svoje kuće u Atini.

Reprezentaciju Grčke je preporodio srpski stručnjak Ivan Jovanović.

- Moram ponovo da izrazim saučešće u ime svih. Sve dok se ovi momci takmiče, Džordž će biti u našim mislima. Bilo je teško igrati, ali je na kraju možda upalilo kao dodatna motivacija. Teško je razumjeti šta se dešavalo u svlačionici. Kada smo stigli na stadion atmosfera je bila prigušena. Svi su razmišljali o onome što se dogodilo. Bilo je teško da se ostanemo koncentrisani. Ova pobjeda je bila mala svjetlost. Trudićemo se da na visokom nivou čuvamo uspomenu na Džordža Baldoka - rekao je Jovanović posle meča.

Tuga se osjećala, ali "heleni" su ipak smogli snage i odigrali veliku utakmicu u hramu fudbala.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili. Grupa je ujednačena, ali trudimo se da budemo prepoznatljivi i da bilježimo uspjehe. Rezultat na Vembliju je od velikog značaja za nas, ali nam i donosi dodatni pritisak za dalje. Bitno je da uspostavimo kontinuitet, a svakako da je ovo dosad najveća pobjeda u mojoj karijeri - zaključio je Jovanović.

Lozničanin na klupi "helena" već piše istoriju grčkog fudbala. Jovanović je postao tek drugi selektor u istoriji grčke reprezentacije koji je upisao tri pobjede u prve tri utakmice na klupi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 11:06