/ Foto: DAN/Lazar Ružić
18/06/2024 u 13:14 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Komemorativna sjednica povodom smrti Matije Šarkića: Crna Gora ga nikada neće zaboraviti

Crnogorski golman Matija Šarkić, koji je iznenada preminuo u subotu ujutro, sahranjen je juče u Podgorici, a FSCG je povodom njegove prerane smrti organizovao Komemorativnu sjednicu

Članovi porodice, crnogorski reprezentativci, saigrači iz Belgije i Engleske, bivši i sadašnji igrači i treneri i mnogi drugi bili su prisutni na ovoj Komemoraciji, koja je počela minutom ćutanja, a onda je prikazan kratki film o Matijinom bravurama u dresu reprezentacije. Bilo je to podsjećanje na njega i njegove nastupe u dresu sa državnim grbom, ali i nešto što se teško može zaboraviti. 

image

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović

Foto: DAN/Lazar Ružić

U ime države Crne Gore od Matije Šarkića se oprostio predsjednik Jakov Milatović, koji između ostalog rekao:

-Otišao je jedan od sinova Crne Gore koji su joj služili na ponos. Životne okolnosti su ga vezivale za druge države čije je boje mogao braniti, ali je Crna Gora bila njegov prvi i jedni izbor. O tome kakav je Matija bio sportista svi smo svjedočili diveći se njegovom golmanskom umijeću. O tome kakav je Matija bio kao prijatelj najbolje znaju njegovi saigrači i treneri. O tome kakov je bio sin i brat znaju njegovi ranjeni roditelji i braća. Njegov odlazak je pretežak gubitak za crnogorski sport, za našu reprezentaciju... Za Matijom danas ne plače samo njegova Crna Gora, tuguju za njim i u Engleskoj, i u Belgiji i širom fudbalskog svijeta. Poštovana porodico Šarkić, neka vam služi na čast što ste imali takvog Matiju. Crna Gora ga nikada neće zaboraviti. Neka mu je vječna slava i hvala – kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

image

Dejan Savićević

Foto: DAN/Lazar Ružić

Nakon Milatovića se od našeg golmana oprostio Dejan Savićević. Predsjednik FSCG je za govornicom, tokom obraćanja pristunima, zaplakao.

-Šarkić je samo prije desetak dana čudesnim odbranama u Briselu u prijateljskom utakmici sa Belgijom oduševio kompletnu javnost države u kojoj je proveo dobar dio svog djetinjstva i najveće svjetske medije koji su se utrkivali da komplimetima opišu izdanje našeg Matije. Za nas to nije bilo ništa novo, ništa nepoznato. Naš Šarka, kako su ga od milošte zvali, iz treninga u trening, iz nastupa u nastup, uvjeravao je sve u stručnom štabu nacionalnog tima da je golman svjetske klase – rekao je između ostalog Dejan Savićević.

image

Stevan Jovetić

Foto: DAN/Lazar Ružić

U ime saigrača iz reprezentacije od Šarkića se oprostio kapiten Stevan Jovetić.

-Matija nije samo bio samo dio tima, on je bio simbol upornosti, predanog rada i posvećenosti pozivu kojim se bavi. Bio je oličenje profesionalnosti, primjer ne samo mlađim momcima koji sanjaju velike stvari u fudbalu, već i nama iskusnijim igračima. Gurao je svoj tim i reprezentaciju naprijed, kako to samo veliki golmani znaju da rade. Faliće nam na svakom okupljanju, treningu, utakmici ... – rekao je Jovetić.

image

Oliver Šarkić

Foto: DAN/Lazar Ružić

Njegov brat blizanac, Oliver Šarkić, kazao je da je njihovo mišljenje bilo da je tek sada počeo veliku karijeru.

-Očigledno da je neko drugi imao druge planove za našeg Matiju. On je bio veliki dio našeg trija braće Šarkić. Nastavićemo mi kao trojica i dalje, ali sada sa malo dalje distance.  Juče smo ga posljednji put vidjeli i pozdravili, svi koji ga znaju pozato im je kakav je radnik bio. Sad je stigao njegov trenutak da odmori, sad je dio zemlje koju je toliko ponosno branio i volio – istakao je Oliver Šarkić, a nakon toga na engleskom pročitao i oproštajnu poruku od Matijine djevojke Fibi.

image

  

Foto: DAN/Lazar Ružić
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:43