Nikola Krstović / -FOTO: DEJAN PANIć
05/09/2023 u 17:03 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krstović: Cilj nam je da osvojimo šest bodova

Novi fudbaler Lećea poručio da je impersioniran klubom i da mu mnogo znači što se odmah prilagodio

Na pripreme fudbalske reprezentacije Crne Gore u najboljoj formi stigao je Nikola Krstović. Napadač „crvenih“ je nedavno iz Dunajske strede prešao u Leće i u prva dva nastupa je postigao dva gola. Krstović je današnji brifing sa novinarima upravo počeo pričom o novom klubu.

- Impresioniran sam ljudima u klubu, navijačima, ekipom. Odmah sam dobio šansu, dobro počeo i dao gol. Nisam mogao da zamislim takav start, da me tako svi prihvate. Htio sam da uzmem dres sa brojem 45, koji mi mnogo znači, ali kako sam došao i krenuo na ljekarske preglede, odmah su mi spomenuli Mirka Vučinića, da je devet njegov broj, stisli su me i nisam imao dilemu. Devetku je nosila legenda kluba, svakodnevno me upoređuju s njim. Mnogo mi znači što sam se odmah prilagodio – istakao je Nikola Krstović i potom nastavio:

-Dolazim u dobrom raspoloženju. Očekuju nas dvije utakmice u kojima imamo cilj da uzmemo šest bodova i da se vratimo u trku za jedno od prva dva mjesta. Svi osim Marka Vešovića su tu. Imam kratak period da se pripremimo, ali se svi dobro poznajemo.

Crna Gora, dakle, u četvrtak igra sa Litvanijom u Kaunasu, a tri dana kasnije će pod Goricom ukrstiti koplja sa Bugarima. Pobjede u tim susretima su imperativ, ali svakako igračima daju dodatni pritisak.

-Možda ćemo sada biti pod pritiskom, ali svi igrači igraju pod pritiskom. Ni u klubovima ne igramo prijateljske mečeve. Svi koji igraju za reprezentaciju daju sve od sebe. Bitne su nam predstojeće dvije utakmice, koje mogu mnogo toga da odluče i da pred sljedeće utakmice budemo u mnogo boljem raspoloženju. Fokus je na utakmicu sa Litvanijom, poslije toga se pripremamo za Bugarsku. Mislim da smo svi shvatili koliko nam znače predstojeće dvije utakmice.

Po njegovim riječima dosta je teško odigrati dva meča za svega tri dana.

-Selektor je pozvao 27 igrača, na sve računa. Dosta nas je igralo kasno u nedjelju, što znači da će većina igrati tri utakmice u sedam dana. To je mnogo teško, ali kada se igra za reprezentaciju, daješ sve što možeš. U tom segmentu neće biti problema.

U prethodne tri utakmice crveni su postigli samo jedan gol (dao ga Krstović u Razgradu). Realizacija, dakle, nije na nivou, a da bi se stiglo do bodova, moraju se postizati golovi.

-Mislim da je u tim prethodnim susretima nedostajala sreća. Ne može uvijek sreća uvijek da nam okrene leđa. Nekad moramo i više da uradimo da bismo je zaslužili. Srbija nas je kaznila u finišu, Mađari nisu šutnuli u okvir gola, a mi smo imali prečku i još šansi. Mislim da smo pokazali karakter, želju i borbu – poručio je Nikola Krstović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 12:45