Krstović na meču sa Sjevernom Makedonijom / -FOTO: FSCG
26/03/2024 u 19:47 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krstović: Zasluženo smo slavili u obje utakmice

Radujemo se okupljanju koje nas čeka u junu i spremanju za ono što slijedi u septembru - rekao je napadač Lećea

Fudbalska reprezentacija Crne Gore završila je osmodnevne pripreme u Antaliji. Sokoli su pod komandom selektora Roberta Prosinečkog radili svakodnevno na dobro pripremljenim terenima u ovom turskom ljetovalištu, upijajući sve ono što je od njih tražio stručni štab. Odigrane su i dvije prijateljske utakmice, pobijeđeni su Bjelorusija sa 2:0 i Sjeverna Makedonija sa 1:0, pa je kompletan utisak da je boravak u Antaliji u potpunosti prijao „crvenima“. Prosinečki na djelu mogao da vidi što je tražio, mogao je da se uvjeri sa trenutnim mogućnostima svih igrača, odnosno da vidi da li ova selekcija može u budućnosti da igra u sistemu koji on traži. U svakom slučaju, prvi korak ka tome je napravljen i nema sumnje da svi u taboru sokola sa puno više optimizma čekaju naredna dva prijateljska meča u junu, ali i start Lige nacija, koji je zakazan za septembar.

Nikola Krstović je u meču sa Bjelorusijom postigao jedan gol, protiv Sjeverne Makedonije je igrao poslednjih pola sata, ali je kada se sve sabere zadovoljan urađenim.

-Dobili smo instrukcije od selektora Prosinečkog da težimo tome da imamo više loptu u nogama i diktiramo tempo, da stvaramo mnogo više šansi i ne stojimo toliko u bloku da se branimo. Protiv Bjelorusije smo sve to krunisali sa dva pogotka u prvom poluvremenu, pri kraju smo se malo povukli, Mijatović je odbranio penal, sve u svemu pobjeda je bila apsolutno zaslužena i mogla je da bude ubjedljivija. S druge strane, protiv Makedonaca smo imali manji posjed nego što smo očekivali, nijesmo nikako mogli da se povežemo, ali na kraju prvog dijela dali smo gol iz prekida, gdje smo uvijek opasni. U nastavku smo odigrali kako bi inače trebalo da igramo i kontrolisali meč. U finišu smo bili malo umorni, međutim, najvažnije je da nam nijesu stvorili nijednu šansu i bili su bezopasni. Teren je bio lošiji nego onaj na kojem smo trenirali, tako da je i to možda uticalo – rekao je Nikola Krstović.

Makedonci su u ponedjeljak uveče stvorili nekoliko šansi u prvom poluvremenu.

-Jesu, ali nijedna od njih nije bila zicer. Znamo da ćemo protiv jakih reprezentacija morati da se branimo, makar u određenom periodu. U današnjem fudbalu sve se odvija brzo, pet ili 10 minuta napada jedna ekipa, pa onda druga. Vidjeli ste, i u teškim momentima utakmice kada smo izašli u presing, Makedonci nijednom nijesu uspjeli da iznesu loptu. Problem su bile „druge lopte“, ali u drugom poluvremenu svaka je bila naša. Zasluženo smo slavili u obje utakmice, pružili smo dobre partije, a ova selekcija može mnogo više – po desnoj strani smo izvanredni, po lijevoj i u sredini takođe, odbrana i napad završavaju posao... Mislim da možemo da nastavimo tako, samo da budemo svi zdravi kad dođu najvažnije utakmice, jer sa tim imamo problem godinama.

Na pitanje na čemu treba raditi u narednom periodu, napadač Lećea je odgovorio:

-Potrebno je dodatno da poradimo na taktici što se tiče defanzive i još nekim detaljima, ali krenulo je u najboljem redu i maksimalno motivisani vraćamo se u klubove. Radujemo se okupljanju koje nas čeka u junu i spremanju za ono što slijedi u septembru – rekao je Nikola Krstović.

Sokole u junu čekaju dva nova prijateljska meča – protiv Belgije u Briselu i Gruzije u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:56