Данило Пешукић / - Фото: WWW.FSCG.ME
07/09/2021 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Микијеви момци у Вићенци чекају шансу из контранапада

Млада фудбалска репрезентација Црне Горе од 17.30 сати гостује Италији у квалификацијама за Европско првенство

Након пораза од Шведске пред својим навијачима (1:3), младу фудбалску репрезентацију Црне Горе данас очекује најтежи испит у квалификацијама за Европско првенство.

„Црвени” гостују у Вићенци, селекцији Италије, иначе првом фавориту групе.

Јасно је да је тим Миодрага Вукотића аутсајдер у овом мечу, али ће свакако пробати да оставе што бољи утисак.

– Зна се да играчи Италиjе долазе из наjбољих клубова. Наступаjу у лиги као што jе Сериjа А и то говори колики квалитет имаjу. Трудићемо се да што боље опоравимо момке од тешког меча са Швеђанима, као и да урадимо све што можемо да остваримо позитиван резултат против Италиjе – рекао jе Вукотић.

Може ли Црна Гора да буде чвршћа у задњој линији, да искориjени jефитине киксеве коjе jе скупо плаћала и у прошлом такмичарском циклусу?

– У нашоj лиги имамо 10 клубова, а само два млада фудбалера играjу на штоперским позициjама. То су Обрадовић и Перишић. Знамо да Милић већ дуже не игра за Динамо, већ само за њихов Б тим. Одиграо jе jедну утакмицу и прикључен jе првоj екипи, био jе на клупи. Дакле, не долази из такмичарског ритма. Ту смо у великом проблему. Немамо одакле да црпимо играче. Има млађих момака из омладинске селекециjе, али мислим да су jош недорасли за оваj ниво. Пробаћемо да извучемо максимим из тима коjи jе ту. Грешке треба да се сведу на минимум, а онда ће и шансе за успjехом бити веће.

Селектор „црвених” је најавио и одређене промјене у стартној постави.

– Биће ротациjа, не само због игре, већ морамо да освjежимо екипу. Италиjа jе на физичком плану супериорна, а ми смо се доста потрошили у претходноj утакмици – додао jе Мики Вукотић.

Данило Пешукић, који је меч са Швеђанима одиграо на позицији десног бека, казао да је да екипа треба да поправи неке ствари у дефанзиви.

– Излазимо из једне добро одигране утакмице против Шведске. Очекује нас још тежи задатак у Италији, јер се ради о доста квалитетнијој репрезентацији. Мислим да требамо да поправимо неке ствари у дефанзивном блоку и надам се најбољем. Али, сигуран сам да ће бити простора и у дуелу са Италијанима. Против Шведске смо заслужили да постигнемо барем још један погодак, али се надам да ће се то вратити у Италији – истакао је Пешукић.

На питање гдје види шансу Црне Горе, одговорио је:

– Контра и полуконтра су нешто најопасније што можемо да изведемо. Надам се да ће ту бити највише простора – додао је Пешукић.

Меч у Вићенци игра се од 17.30 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 16:29