Недовић нови стратег Будућности / - ФК Будућност
02/08/2021 u 14:39 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Недовић: Дошао сам у наш највећи, а мој омиљени клуб!

Некадашња „плава” десетка и своjевремено jедан од наjталентованиjих омладинаца бивше Jугославиjе jе са 22 године као играч напустио Будућност, а током свог играња у Србиjи, Азербеjџану, Украjини и Црноj Гори на сваком мjесту jе истицао љубав и оданост према клубу у ком jе поникао

Након тачно 20 година, Александар Недовић се вратио у наjдражи клуб, овога пута као шеф стручног штаба Будућности.

Некадашња „плава” десетка и своjевремено jедан од наjталентованиjих омладинаца бивше Jугославиjе jе са 22 године као играч напустио Будућност, а током свог играња у Србиjи, Азербеjџану, Украjини и Црноj Гори на сваком мjесту jе истицао љубав и оданост према клубу у ком jе поникао.

Недовић jе био љубимац навиjача, jедан од оних коме се скандирало краjем деведесетих прошлог виjека. И због тога jе био узбуђен на повратку у своjу кућу. Симболично, на представљању дигао jе и своjу „десетку”.

– Емоциjе раде баш добро ових дана, срећан сам и поносан. Знам гдjе сам дошао, прошло jе 20 година од када сам се отишао као играч, а као играч сам направио одређене резултате и отишао из клуба на прави начин – рекао jе Недовић.

Након успjешних тренерских авантура у Грбљу, Младости, Сутjесци, Петровцу и Искри, стигао jе у Будућност, да са тренерске позициjе диригуjе као некада што jе радио на терену.

– Наjбитниjа ствар jе што долазим у правом тренутку, у наjбољим тренерским годинама. Нисам дошао да тренирам себе на Будућности, него да тренирам Будућност. Мислим да сам током претходних девет година скупио искуства, направио резултате и у производњи младих играча, осваjања трофеjа, борбе за опстанак са младим тимом. Прошао сам доста и мислим дошао као обликован тренер у наш наjвећи, а моj наjмилиjи клуб – казао је Недовић.

Недовић jе преузео тим након болног испадања из Европе, али то jе за њега већ прошлост.

– Да се ниjе десило то што се десило, не бих данас био тренер Будућности. Али Будућност кад те зове, поготово нас коjи смо одрасли у клубу, не бираш ни мjесто, ни вриjеме, ни гдjе се налазиш у том тренутку. Jедноставно, само долазиш. То jе срце и емоциjа, начин на коjе нас jе Будућност васпитала. Немам времена, нити желим да размишљам шта се десило. Сигурно jе само да ћу се борити да своjу емоциjу и љубав амортизуjем на прави начин да не бих оптеретио екипу и како би jе извео на прави пут – поручио је Недовић

Новог тренера плавих чека тежак посао, jер jе екипа на посљедњих пет утакмица уписала четири пораза и реми.

– Као да су играчи изгубили страст, моj први задатак биће да им вратим страст. Момци су били наjбољи у земљи, у припремном периоду су побjеђивали неке озбиљне тимове, значи да су и даље наjквалитетниjа екипа, као што jе Будућност клуб. Желим да се врати страст, да се пробудимо, да буду насмиjани и мислим да ће све изгледати како треба. Сигурно jе да ћу увести новине, радити на сегментима како нам се идуће године не би десиле ствари коjе су се десиле. Имамо довољно искуства и знања, имамо четири репрезентативца. Квалитет jе присутан, само треба да се ради - поручио је Недовић.

Недовић је истакао и да честита бившем шефу струке, истакваши да му је оставио бреме.

- Међутим, jа много волим Будућност и да сам дошао у не знам ком тренутку и да имам не знам какву екипу, jурио бих да освоjим све и да се направи што бољи резултат. Прво, моj ментални склоп jе такав, тако ме клуб васпитао, jер сам у Будућности био од пjетлића и научио сам да се увиjек игра на побjеду. Нормално, некада неће доћи, али хоћу да знам да смо послиjе утакмице дали све од себе. Биће тренутака када лопта неће да уђе, неких неправди, али наjбитниjи jе фактор да пружимо руку jедни другима на залагању, а у тоj ситуациjи jе немогуће да не направимо резултат са постоjећим квалитетом и стариjих и млађих играча – поручио је Недовић.

Недовић је чак и цитирао ријечи своје ћерке.

- Тата, сада си наjсрећниjи човjек на свиjету. Мислим да сам затворио своj круг у Црноj Гори, а волио бих када будем напуштао клуб да оставим ситуациjу каква jе била као када сам отишао као играч на већи ново, а то jе стабилно стање. А ако бих отишао на већи ниво, то би значило да сам добро радио, да се нешто произвело, да су дошли трофеjи, па и да се направио помак у Европи. Можда ће звучати препотентно, знам колико jе тешка клупа Будућности, али ако немаш циљ и амбициjу, онда не треба да се бавиш овим послом - поручио је нови стратег плавих.

„Плави” као да су осуђени да мораjу да играjу атрактивно и лепршаво...

- Екипа jе селектирана тако и тако jе играла прошле године. Има неких детаља коjе сам уочио на посљедње двиjе утакмице, али jасно jе да наjбољи клуб мора да игра нападачки. Све зависи од профила да ли ћемо да играмо са jедним или два нападача, али нећемо да будемо jеднообразни - поручио jе Недовић.

Он је истакао и да ће покупати да играју у више система.

- Наравно, све зависи како утакмица буде ишла, да ли ћемо уопште нешто миjењати. Али за све то jе потребно много рада. Прво jе потребно да вратимо страст, а неки печат тешко може да дође за коло, два или три. То jе процес, поменуо бих jедног великог тренера Жељка Обрадовића зашто потписуjе уговоре на три године, зашто селектира свих тих година у зашто на краjу има резултате. Од процеса не може да се побjегне, стрпљење jе наjбитниjе како се не би дешавале ствари коjе су се дешавале - казао је Недовић.

Недовић зна колико jе тежак дрес Будућности, зато зна и колико jе тешко довести играча, пошто jе медиjе занимало да ли ће бити поjачања.

- Ниjе га jедноставно довести, не због финансиjа, него зато што у Будућности ниjе лако играти. Не бих сjекао преко ноћи, мислим да jе тим добар и да се млађим играчима треба дати простор да се развиjу на прави начин како их не би угушили. Али не да играjу само да би играли, него да се развиjу и да иду као што смо ми ишли на већи ниво. Jедна од наjвећих жеља ми jе од прелазног рока до прелазног рока имамо играча коjи ће отићи на већи ниво како бисмо сви имали бенефите и играч, и клуб и репрезентациjа. Морамо да будемо реални, Европа ће боље да обликуjе младог играча него ми, из разлога што jе првенство jаче, већи jе професионализам. Jедноставно, на нама jе да избацимо производ коjи ће се обликовати, а ми убирати плодове - поручио је Недовић.

Недовић ће у суботу на клупи Будућности дебитовати против свог бившег клуба - Искре...

- Бивши предсjедник jе одмах звао да ми честита. За Искру сам дебитовао против Будућности под Горицом. То се дешава, приjатељство jе остало послиjе три и по године, нарочито jер смо направили наjвећи резултат у стогодишњоj историjи Искре изласком у Европу, али сада сам на новом задатку. Будућност jе моj клуб, ту су моjи нови играчи, отићи ћемо у Даниловград спортски и надам се забиљежити побjеду - закључио је Недовић.

Недовић jе jош jедном поручио да не жели да се враћа на оно што jе било, али...

„Будућност jе прошле сезоне избацила Астану коjа има много већи буджет, а сада jе испала од екипе од коjе има већи буджет и од коjе jе квалитетниjа сигурно. Лопта jе округла и правична, негдjе се у неком тренутку погриjешило и ниjе се дало да се направи резултат. Али у нечем лошем увиjек тражим добро и максимално ћу се посветити сваком противнику“, рекао jе Недовић, коjи се jош jедном осврнуо на младе играче.

„Стефан Милић jе за наше прилике отишао у велики клуб, сада се поjавио Лазар Миjовић, али сви они млади мораjу да украду мjесто од стариjих играча. Терет jе увиjек на стариjим играчима, како се не би ломило на младе. Узео сам Лазара за примjер jер jе стандардан, ако ниjе постигао гол након двиjе – три утакмице нећемо га осудити, него му дати подршку. Искрено, нико не може да ме убиjеди да нема материjала у Будућности, али потребан jе крвав рад и да су млади момци свjесни тежине овога грба. Ми коjи смо поникли у Будућности, то знамо. Носити дрес Будућности jе захтjевно, али слатко. Наjлjепше jе у Црноj Гори бити играч Будућности“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:47