Venecuela i Argentina igrali u močvarnim uslovima / EPA-EFE-RONALD PENA R.
11/10/2024 u 09:40 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Preokret Brazila, Venecuela u močvarnim uslovima odoljela Argentini

Bolivija srušila Kolumbiju na na 4.150 metara nadmorske visine

Muči se Brazil u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, ali nakon trijumfa posle preokreta na gostovanju u Santjagu protiv Čilea (2:1) ponovo je u zoni koja vodi na planetarnu smotru.

Loše je Brazil započeo meč, domaći Čile je poveo već u drigom minutu golom Vargasa, da bi petostruki prvak svijeta preko tandema Botafoga režirao preokret. Debitant Igor da Kruz kojem je selektor Dorival Žunior dao priliku da zaigra umjesto povrijeđenog Vinisijusa Žuniora u prvom minutu sudijske nadoknade prvog dijela je izjednačio, a Luiz Enrike u 89. minutu donio Brazilu četvrti trijumf i skok sa sedmog na četvrtu poziciju. I za bistriji pogled ka Mundijalu.

Za razliku od Brazila, ostali favoriti su ostali bez pobjede. Argentina je osvojila bod u Karakasu protiv Veneceule, ali su "gaučosi" ostali čvrsto na vrhu. Poveo je svjetski prvak u 13. minutu pogotkom štopera Befike Nikolasa Otamendija, da bi bod domaćinu na vodom natopljenom terenu i u močvarnim uslovima donio iskusni Rondon u 65. I mada je početak pomjeren za pola sata, kako bi teren bio doveden u što bolje stanje, odluka zvaničnika da se igra utakmica je bila užasna, jer su uslovi bili nehumani, a najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi nije zaslužio poniženje i da igra po barama.

Novo iznenađenje režirala je Bolivija koja je na 4.150 metara nadmorske visine na stadionu "Vilja Ingenio" u Altu golom Migelita u 58. minutu srušila Kolumbiju, vezala treću pobjedu i istakla kandidaturu za plasman na SP. Trijumf Bolivijaca još više dobija na značaju ako se ima u vidu da su od 20. minuta igrali bez Ektora Kueljara, koji je dobio direktan crveni karton.

Mreže su jedino mirovale u Kitu,u duelu između Ekvadora i Paragvaja.

 

Rezultati 9. kola

Bolivija – Kolumbija 1:0 (0:0)

(Migelito 58)

Ekvador – Paragvaj 0:0

Venecuela – Argentina 1:1 (0:1)

(Rondon 65 – Otamendi 13)

Čile – Brazil 1:2 (1:1)

(Eduardo Vargas 2 – Da Kruz 45+1, Luis Enrike 89)

Subota

Peru - Urugvaj (03.30)

image
-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 09:52