Robert Prosinečki / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
10/10/2024 u 19:11 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prosinečki: Turska je selekcija koja je u naletu, ali se nećemo braniti

(Od našeg izvještača iz Turske)

Pred najboljom fudbalskom reprezentacijom Crne Gore sjutra uveče je treći meč u okviru Lige nacija. Nakon neuspjeha u duelima sa Islandom u Rejkjaviku i Velsom u Nikšiću, “sokoli” će gostovati u Samsunu, selekciji Turske. Jasno je da je domaćin favorit u ovom omjeravanju snaga, ali je isto tako jasno da će naš državni tim nastojati da pruži što bolju partiju i ostvari dobar rezultat.

Sokoli su večeras trenirali na stadionu “19. maj”, a nesporedno pred izlazak na teren selektor Robert Prosinečki je održao zvaničnu konferenciju za novinare. Hrvatski stručnjak na klupi “crvenih” je pohvalno govorio o sjutrašnjem rivalu i rekao da Crnu Goru čeka jako zajtjevan meč.  

-Ovo je super generacija turskih fudbalera. Imaju mnogo mladih i kvalitetnih igrača, koji nastupaju u velikim klubovima, a sa Montelom na klupi su dobili mnogo. Odlična su reprezentacija, a njihovo izdanje na EP je pokazalo da mogu sa svima da igraju. Izmaklo im je polufinale, poraženi su od Holandije. Znamo mnogo o njima, imaće veliku podršku sa tribina, što vrlo dobro koriste. Dakle, čeka nas težak meč, daćemo sve od sebe za dobar rezultat. U naletu su, nimalo lako za nas – rekao je Prosinečki.

Crnogorski selektor je potom ponovio da su u prethodnom periodu analizirali Tursku.

-Dobili su disciplinu sa Montelom, agresivnost i dobru armosferu, što je preduslov za dobar rezultat. Željni su dokazivanja, velika nacija koja ima veliki broj igrača, ali i jaku ligu što je vrlo bitno. Na nama je da damo maksimum, opet imamo problema sa povredama kao sve vrijeme od starta Lige nacija. Ko god bude igrao moraće dati maksumum. Biće lijepa atmosfera.

Prosinečki je potom rekao da postoji pritisak nakon slabog starta u Ligi nacija.

image
-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

-Evidentan je pritisak kada izgubiš dvije utakmice zaredom, bodovi odlaze, a nije ostalo mnogo utakmica. Postoji opasnost da se ispadne u C diviziju. Potrebni su nam bodovi, ako igraš dobro, a ne pobijediš, ništa ne vrijedi.

Zna Prosinečki da je Turska favorit, ali je poručio da se Crna Gora neće braniti.

-Turska je posebno kod kuće favorit. Znamo sve koga imaju i kako igraju, ali nećemo se braniti ni u jednom trenutku. Probaćemo da im pariramo u veznom redu, gdje sve počinje. Kad imamo loptu nastojaćemo da nešto napravimo. Neće biti nimalo lako, ali su i momci su svjesni jake utakmice. Moraš imati i malo sreće.

Sa reprezentacijom je u Samnsun doptovao i Marko Janković. Vezista azerbejdžanskog Karabaga nije u potpunosti spreman, ali se Prosinečki nada će on barem biti u protokolu za ovu utakmicu.

-Veliki problem je to za nas, jer je to igrač koji nam puno znači. Vidjećemo na treningu kakav će biti, ali nadam se da će biti u protokolu. Jedan je od naših najboljih vezista, ako bude mogao i ako bude trebalo, možda i zaigra - istakao je Robert Prosinečki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 19:12