Оптимиста: Сеад Хакшабановић / - фото: ФСЦГ
11/10/2021 u 10:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Халанд није Норвешка

Фудбалери Црне Горе ће вечерас у 20.45 сати у Ослу кренути нападачки јер их само побједа оставља у трци за пласман на Свјетско првенство. Селектор бијесан јер је Урош Ђурђевић у суботу играо 90 минута за Хихон, иако тако није било договорено

Црногорска фудбалска репрезентација стигла је јуче у Осло, гдје је вечерас у 20.45 сати чека наставак квалификација за Свјетско првенство и дуел са селекцијом Норвешке. Као и у случаја доласка на Гибралтар и јуче је црногорска експедиција имала доста проблема у путовању - скоро два сата се каснило са поласком из Малаге, због проблема са горивом. Све укупно, пут од Шпаније до Норвешке трајао је 11 сати. Након свега играчи су били преуморни, па је синоћњи тренинг био само лакшег интезитета.

Има неких ствари на које нисмо могли да утичемо. Кашњења неће пореметити атмосферу, имамо свој циљ. Без обзира што пар играча, даћемо све од себе да остваримо побједу – рекао је Миодраг Радуловић.

Никола Вукчевић се након повреде скочног зглоба задобијеном на тренингу у Естепени, вратио у свој клуб. Жарко Томашевић је под знаком питања због повреде задобијене на Гибралтару, док се Урош Ђурђевић (играо у суботу увече за Хихон и постигао гол) прикључио репрезентацији јуче ујутро на аеродрому у Малаги.

На молбу Хихона, дозволили смо му да игра 45 минута, јер је издржао казну због картона и није могао да буде са нама на Грибралтару. Али, играо је 90 минута и не желим да улазим у то што од његовог клуба није испоштовао. Дао је гол, али мени ремети планове за све оно што смо планирали. Данас је требао да има слободан дан, а имаће напоре.

Хакшабановић: Можемо до другог мјеста

Крилни нападач „црвених”, Сеад Хакшабановић казао је да су сви играчи само размишљају од вечерашњем противнику и да се нада освајању три бода.  

Фокусирани смо само на наш тим и план игре. Дошли смо по побједу у Осло. Уз ову, чекају нас касније још двије јаке утакмице и вјерујем да Црна Гора може до другог мјеста у групи – истакао је Хакшабановић.

Тактика је спремна, Црногорци знају како да се супроставе Скандинавцима.

Љубитељи фудбала имаће прилику да виде мотивисану и офанзивну Црну Гору. Сигурно ћемо имати доста квалитета да у том сегменту запријетимо Норвешкој. Ипак, не желим играче да оптерећујем резултатом, желим да одиграју што боље. Морамо да будемо од почетка агресивнио и да им се супротставимо на средини терена. Имају добар потенцијал и у нападу, али кључ је средина терена јер одатле све креће. Уколико осујетимо Одегард, Бегра и Елјунисија, све ће бити лакше. Сви овдје помињу неиграње Халанда, али Халанд није Норвешка. Имају 11 квалитетних играча и не смијемо подлећи притиску.

Норвешка – Црна Гора

Стадион: „Улевал” у Ослу. Капацитет: 28.000. Судија: Иштван Ковач (Румунија). Помоћници: Василе Флорин Маринеску (Румунија) и Овиду Артене (Румунија). Почетак: 20.45 сати.

НОРВЕШКА: Најланд, Мелинг, Олсен, Страндберг, Педерсен, Одегард, Берг, Сорби, Елјунуси, Торствед, Хауг.

ЦРНА ГОРА: Мијатовић, Вешовић, Вујачић, Томашевић, Радуновић, Шћекић, Косовић (Божовић), Марушић, Хакшабановић, Бећирај, Јоветић.

Коначно ће „црвене”, након четири утакмице паузе, предводити Стеван Јоветић.

Јоветић је спреман, он је наш лидер. Али исто тако је јако важно да сви остали играчи дају максимум.

У односу на претходни меч, Црну Гору чека промјена климе, али и подлоге.

Промјена јесте, али се надам да ће то бити позитивна. Мени је драго што ћемо играти на доброј подлози и вјерујем да ћемо одговорити на прави начин – поручио је на крају Миодраг Радуловић, селектор репрезентације Црне Горе.

Солбакен: Велики изазов

Селектор репрезентације Норвешке, Стале Солбакен, казао је да се нада побједи у вечерашњем дуелу.

– Биће ово велики изазов, физички и тактички, али и ментални. Имамо добру позициjу, очекуjемо пун стадион навиjача коjи желе и очекуjу побjеду. Међутим, Црну Гору ниjе лако „сломити” у одбрани, а имаjу и два нападача коjи су на високом нивоу. Све су то опасности, али нема изговора - само нас занима побjеда. Морамо да се изборимо са притиском – поручио jе Солбакен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 06:53