Čak 115 optužbi protiv ”građana” / EPA-EFE-ASH ALLEN
12/09/2024 u 18:51 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sitiјu priјeti izbacivanje iz Premijer lige

Proces saslušanja će trajati oko tri mјeseca

Mančester siti je prva sila engleskog fudbala, ima četiri titule u nizu, sa tri pobјede јe otvorio novu sezonu, ali bi šampion Evrope iz 2023. godine mogao da bude izbačen iz Premiјer lige.

Saslušanje povodom 115 optužbi za kršenje pravila Premijer lige od strane Mančester sitija počinje u ponedјeljak, objavila je britanska televizija Skaj Sports (Sky Sports). Proces saslušanja će, kako se navodi, trajati oko tri mјeseca, a ako se dokažu kršenja finansijskih pravila, Siti bi mogao da bude drakonski kažnjen.

Potencijalna kršenja pravila uključuju nepružanje tačnih finansijskih informacija za devet sezona, nepružanje potpunih pojedinosti o platama bivšeg menadžera Roberta Manćinija tokom četiri sezone koje je proveo u klubu od 2009. do 2013. godine, i nepružanje potpunih pojedinosti o platama igrača – uključujući bivšeg veznog igrača Jaju Turea – tokom šest sezona od 2010. do 2016. godine. Klub je takođe optužen da nije sarađivao u istrazi i predaji dokumenata prema potrebi tokom pet sezona od 2018. do 2023. Siti je ranije negirao sve optužbe i klub ističe da ima dokaze kojima će pokazati da nije kriv.

Podsјetimo, prošle sezone Premijer liga je zbog kršenja pravila kaznila Everton sa 10, a Notingem Forest oduzimanjem četiri boda. Sada drhti Siti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 20:58