Sa treninga crvenih / -FOTO: FSCG
11/10/2024 u 09:06 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) „Sokoli“ večeras u Samsunu (20:45 sati): Bodovi su neophodni, Prosinečki poručio da se neće braniti

(Od našeg izvještača iz Turske)

Treći, a ujedno i najvažniji meč u četvrtom izdanju Lige nacija, najbolja fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Samsunu protiv Turske. Za našu selekciju je ovaj susret i te kako bitan, prvenstveno zbog toga što su u prva dva meča doživjeli dva poraza i ovo svakako može da bude prekretnica. Jasno je da bi poraz „sokole“ udaljio ne samo od borbe za najveći plasman u grupi, nego i od B lige nacija. Stoga je pritisak na igračima mnogo veći nego na prethodnim mečevima, ali ono što je sigurno jeste da će momci koji istrče na teren dati sve od sebe da se stigne do pozitivnog rezultata.

Da je tako svjestan je i selektor Robert Prosinečki, koji je rekao da postoji pritisak nakon slabog starta u Ligi nacija.

-Evidentan je pritisak kada izgubiš dvije utakmice zaredom, bodovi odlaze, a nije ostalo mnogo utakmica. Postoji opasnost da se ispadne u C diviziju. Potrebni su nam bodovi, ako igraš dobro, a ne pobijediš, ništa ne vrijedi. Turska je posebno kod kuće favorit. Znamo sve koga imaju i kako igraju, ali nećemo se braniti ni u jednom trenutku. Probaćemo da im pariramo u veznom redu, gdje sve počinje. Kad imamo loptu nastojaćemo da nešto napravimo. Neće biti nimalo lako, ali su i momci su svjesni jake utakmice. Moraš imati i malo sreće – rekao je Prosinečki.

Kuč: Da nas pogleda i malo sreće

Vezni red naše reprezentacije predvodiće Edvin Kuč. Fudbaler Nefčija se vraća u nacionalni tim nakon pauze zbog povrede. Naravno, spreman je da pruži maksimum kako bi Crna Gora stigla do pozitivnog rezultata.

-Uvijek imamo problama sa povredama. Jedini put smo kompletni bili na pripremama u Antaliji kada je došao selektor Prosinečki i tada smo ostvarili dvije pobjede... Nama jedan igrač znači puno, a i sada nam fali igrača. Nadam se da ćemo ovoga puta imati i te sportske sreće i da ćemo izvući rezultat koji priželjkujemo – poručio je Edvin Kuč.

image

Optimista: Edvin Kuč

-FOTO: FSCG

Po njegovim riječima, Turska jaka u veznom redu i odatle možda i prijeti najveća opasnost našoj selekciji

-Svjesni smo da imaju sjajnu genenarciju, igrače koji nastupaju u najvećim evropskim klubovima. Za mene je to izazov, nema potrebe da se plašimo, samo treba da damo maksimum. Ako budemo pravi onda možemo da se nadamo dobrom ishodu – poručio je Edvin Kuč.

Večerašnja utakmica na stadionu „19. maј“ (karte rasprodate) počinje u 20:45 sati.

 

Enigma Janković

Sa reprezentacijom je u Samsun doputovao i Marko Janković. Vezista azerbejdžanskog Karabaga nije u potpunosti spreman, ali se Prosinečki nada će on barem biti u protokolu za ovu utakmicu. Janković je sinoć odradio trening, pa ostaje da se vidi da li će se naći u protokolu za ovu utakmicu.

image

Janković trenirao

-FOTO: FSCG

-Veliki problem je to za nas, jer je to igrač koji nam puno znači. Ali, nadam se da će biti u protokolu. Jedan je od naših najboljih vezista, ako bude mogao i ako bude trebalo, možda i zaigra - istakao je Robert Prosinečki.

 

Prekid negativne serije ili...

Reprezentacija Crne Gore nalazi se u negativnom nizu. Računajući prijateljske i zvanične utakmice, „crveni“ imaju četiri vezana poraza, čime je izjednačen negativan niz iz sezone 2016. godine. Pod komandom Roberta Prosinečkog, Crna Gora je izgubila prijetljske mečeve od Belgiji i Gruzije, a onda i utakmice od Islanda i Velsa u Ligi nacija.

U taboru naše reprezentacije se nadaju da će prekinuti negativnu seriju i vratiti se na pravi kolosjek. S druge strane, eventualni neuspjeh donio bi novi negativni niz od pet uzastopnih poraza.

 

Turska - Crna Gora

Stadion: „19. maj“. Kapacitet: 33.919. Sudija: Danijele Kifi (Italija). Pomoćnici: Alesio Berti (Italija) i Luiđi Rosi (Italija). Početak: 20.45 sati

TURSKA: Čakir, Muldur, Demiral, Bardakdži, Kadolu, Čalhanolu, Kokču, Akgun, Guler, Akturkolu, Jilmaz

CRNA GORA: Nikić, Marušić, Vujačić, Šipčić, A. Vukčević, Bakić, Kuč, Jovović, Camaj, Krstović, Jovetić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 13:36