Василије Терзић / - Фото: ФК Будућност/Дејан Лопичић
04/08/2021 u 17:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Василије Терзић: Свјестан сам тежине капитенске траке Будућности

Од 12. године jе у подгоричком клубу, научио jе да осваjа трофеjе у млађим категориjама, Будућност га jе обликовала као играча, прошао jе лиjепе и мање лиjепе тренутке, а са 22 године jе добио ту част и привилегиjу да буде именован за капитена

Везиста Василиjе Терзић ће убудуће носити плаву траку, коjа има посебну тежину.

- Могу слободно да кажем да jе поред осваjанjа дупле круне, капитенска трака наjљепше нешто што ми се десило од када сам у првом тиму. Свjестан сам тежине капитенске траке, то jе велика одговорност за мене, али даћу све од себе да на прави начин изнесем све то -  рекао jе Василиjе Терзић за клупски саjт.

Терза jе био капитен у другом полувремену 1/4 финала Купа Црне Горе против Бокеља у Котору претходе сезоне…

- Имао сам прилику да осjетим како jе бити капитен Будућности, али ово сада jе нешто много веће за мене - jасан jе момак коjи jе уписао 120 утакмица и постигао седам голова у плавом дресу.

Трака jе дошла као награда за десетогодишњу вjерност подгоричком саставу…

- Практично сам поникао у клубу, прошао све мађе селекциjе, освоjио двиjе титуле са кадетима и сигурно да ми пуно значи повjерење клуба на челу са предсjедником Миjачем. Захвалио бих се овом приликом свима што су ми указали повjерење да будем капитен првог тима. Урадићу све и трудићу се да добрим играма на терену оправдам њихово повjерење - jасан jе 22-годишњи везиста коjи jе за “плаве” дебитовао 29. маjа 2016. у побjеди над Зетом под Горицом (1:0).

Терзић jе почео седму сезону у првом тиму (пету праву, пошто jе у прве двиjе одиграо по jедан меч), а отварање у дуелу са Морнаром jе завршено нериjешеним резултатом (1:1).

- Европа jе оставила велики траг на све нас, jош нисмо успjели да се опоравимо, а то се видjело и против Морнара под Горицом. Успjели смо да стигнемо до предности, али на краjу нисмо имали снаге да завршимо утакмицу у нашу корист.

“Плави” ће вечерас одрадити четврти тренинг под командном палицом новог шефа стручног штаба Александра Недовића, а у суботу 7. августа чека их гостованjе Искри у Даниловграду. Сви знаjу да побjеда лиjечи све ране…

- Нови шеф ће сигурно дониjети неку нову енергиjу, надам се да ћемо се већ од суботе вратити на побjеднички колосjек. Очекуjем тврду утакмицу, jер знамо да jе Искра добра екипа са неколико квалитетних поjединаца. Међутим, ако ми будемо прави и уколико смањимо грешке из претходних утакмица можемо до три бода - поручио jе Терзић коjи jе претходног викенда против “морнара” изашао из повреде одигравши 45 минута.

- Можда jош нисам спреман за 90 минута, али сигурно ћу кроз пар утакмица подићи форму и надам се бити на правом нивоу. Наjбитниjе од свега jе да jе повреда иза мене.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:26