Илустрација / фото: Дан
08/05/2021 u 13:13 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Струка реаговала: Још једна нелегална одлука из одељења ФСЦГ

Из Удружења тренера удружења клубова ФСЦГ Центар и Југ поручују да је одржана скупштина Удружења фудбалских тренера Црне Горе нелегитимна. Након поменуте скуштине је између осталог саопштено да УТФЦГ кандидује Дејана Савићевића за нови мандат на мјесту првог човјека Фудбалског савеза Црне Горе, иако се још не зна ко ће све бити кандидати

Из Удружења тренера удружења клубова ФСЦГ Центар и Југ, поручују да је одржана скупштина Удружења фудбалских тренера Црне Горе нелегитимна.

Након поменуте скуштине је између осталог саопштено да УТФЦГ кандидује Дејана Савићевића за нови мандат на мјесту првог човјека Фудбалског савеза Црне Горе, иако се још не зна ко ће све бити кандидати.

Jош jедна у низу нелогичних, нелегалних и срамотних одлука коjе доноси неко од одељења рада постоjећег ФСЦГ. Овога пута то jе урадило Удружење фудбалских тренера ФСЦГ на челу са Моjашем Радоњићем. Господин Радоњић jе сазвао скупштину УТ ФСЦГ, коjа се иначе никада ниjе састала од 2017, а што jе обавеза по Статуту. На том састанку jе осим jедине тачке дневног реда: усваjање правилника о раду, уметнута и jош jедна тачка – предлог за избор предсjедника ФСЦГ и именовање делегата тренера. Правилник коjи већина присутних ниjе ни прочитала, а усвоjен jе jедногласном одлуком присутних, представљаће врховни акт удружења. Без читања истог, давања допуна на текст, измjена и могућих сугестиjа, питање jе колико ће Правилник помоћи у раду удружења и његових огранака по региjама – наводе из Удружења тренера УК ФСЦГ Центар и Југ.

Предлог Удружења фудбалских тренера Црне Горе за предсjедника ФСЦГ је, како наводи струка, уобичаjени нонсенс дружине неупућених и заведених тренера.

Рок за приjаву кандидата за предсjедника ФСЦГ jе 10. јун, а поменута господа коjа воде организациjу већ „знаjу” 7. маја, да неће бити jош кандидата за поменуту позициjу. Паметноме све jасно.

Тренери са југа и центаралног дијела државе ће тражити одржавање нове скупштине последњег дана рока за приjаве кандидата у новом сазиву, након организациjе по региjама за мандатни период 2021-2025, како би пред собом имали увид у чисту ситуациjу пред сам краj рока.

Сигурно и у овом случаjу има посла и за инспекциjске органе у области спорта. Напомињемо да смо господину предсjеднику удружења послали допис о одлагању ове скупштине управо из ових разлога, али се он оглушио о исти и занемарио чињенично стање. Спортски поздрав до неке нове нелогичности – наводи се у саопштењу тренера са УЕФА лиценцама Ратка Стевовића, Драгана Станишића, Станка Думнића, Зорана Миjовића, Рада Петровића, Марка Матовића

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:37