На Сјеверу се мора одржати нова изборна скупштина / - фото:. ФСЦГ
07/06/2021 u 14:42 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изборна скупштина Удружења клубова ФСЦГ Сјевер нелегитимна!

Након надзора Инспекциjе за спорт, обавjештења и решенjа истог органа, донесена одлука да се мора организовати нова скупштина

Изборна скупштина Удружења клубова ФСЦГ Сјевер, на којој је реизабран Војислав Дошљак, била је нелегитимна.

Тако је на жалбу Фудбалске Црна Гора пресудила Инспекција за спорт.

У одлуци се наводи да је одлука о избору кандидата донесена не на скупштини и њеном засиједању већ мимо ње, путем телефонских позива, смс порука и вајбера.

С тога је наложено Фудбалском савезу Црне Горе да у року од седам дана од дана вршења инспекцијског надзора наложи одржавање нове сједнице скупштине УК ФСЦГ Сјевер и да на истој донесе акт о раду Удружења тренера ФСЦГ Сјевер.

Такође је објављено да Михаило Ђуровић, који је био противкандидат Ненаду Маслову за мјесто предсједника Удружења клубова ФСЦГ Југ није имао право да се кандидује за нови мандат, односно да као одборник у Скупштини општини Будва не би могао бити предсједник ове спортске организације.

Из Фудбалске Црне Горе су тврдили и да Владан Вучелић не може бити предсједник Удружења клубова ФСЦГ Центар, али је Инспекција за спорт донијела одлуку да он има право да равноправно конкурише за мјесто првог човјека УК ФСЦГ Центар, на које је и реизрабран.

Желимо да обавиjестимо jавност да ће се након надзора Инспекциjе за спорт, обавjештења и решења истог органа, морати организовати нова скупштина УК ФСЦГ Сjевер. Након наших ургенциjа о неправилностима током изборног процеса, Инспекциjа за спорт jе наложила одржавање нове скупштине удружења тренера Сjевер, доношење правилника о раду, а након тога да jе и неопходно заказати нову сjедницу скупштине УК ФСЦГ Сjевер – навео је Зоран Мијовић испред Фудбалске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:02