Данило Николић / -Фото: АБА лига
26/03/2022 u 22:26 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АБА лига: Будућност Воли под императивом побједе дочекује Цибону

Меч се игра у недјељу од 21 сат у дворани "Морача"

Пред дуел са екипом Цибоне, кошаркаши Будућност Волија немају избора.

Побједа је императив ако желе да прекину серију од три везана пораза у регионалном такмичењу (Задар, Партизан, СЦ Дерби) и сачувају трећу позицију на табели.

По први пут ове сезоне, Подгоричани ће играти под морањем, а добро је познато да су такве утакмице најтеже. Поготово, када на другој страни имате ривала који у "Морачи" нема шта да изгуби, који долази да се надиграва и покуша да направи изненађење.

Отежавајућа оклоност је и то што "плави" нису имали многе времена за припрему утакмице, пошто су у сриједу вече имали тежак дуел са Гран Канаријом, а потом и дуг и напоран пут са Канарских острва до Подгорице. Све то, међутим, мора да се заборави. Два бода је оно о чему се размишља.

-У ком год саставу да наступимо на овоj утакмици, очекуjемо да сваки играч да своj максимум у овом тренутку. Очекуjе нас тешка утакмица. Они су атлетска, дугачка екипа, играjу агресивно у нападу, добро трче и могу да играjу на више начина у односу на формациjу у коjоj играjу. За нас jе кључ енергиjа и фокус - истакао је тренер Подгоричана Александар Џикић.

Навијачи се надају да је након серије блиједих издања, вријеме да играчи покажу квалитет. Да покажу да нису случајно два пута добили Вирутус, затим Валенсиjу или онај тим који је са 30 разлике разбио Цедевита Олимпиjу.

Послије фебруарског ФИБА "прозора", Подгоричани нису ни блиједа сјенка те екипе. Да ли је вријеме за повратак на побједнички пут. Играчи су свјесни да у претходном периоду нису приказали оно што се од њих очекује.

-У госте нам долази Цибона, jедна млада, перспективна и атлетски одлично поткована екипа. За нас сигурно неће бити лак меч, долазимо из доста лошег периода игре и резултата. Свjесни смо да морамо да се вратимо на побjеднички колосjек и морамо да играмо боље него што смо играли до сада - јасан је крилни центар Данило Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:47