Лук Сикма / - фото: EUROLEAGUE.NET
21/10/2021 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Берлинци очекују френетичне Звездине навијаче и можда продужетке

Гонзалес: Морамо да останемо мирни, мислимо само о кошарци и заборавимо све око нас. Сикма: Волим да играм у Београду

Судар два схватања кошарке – тако се најбоље може описати дуел Црвене звезде и Албе, који је на програму у петак од 19 сати у Београду.

Тренер „црвено-белих” Дејан Радоњић је познат као неко ко тражи од својих изабраника да гину у одбрани, док стратег Берлинаца Исраел Гонзалес допушта својим играчима слободнију игру, својствену његовом учитељу, легендарном шпанском тренеру Аиту Гарсији Ренесесу.

Очекуjе нас узаврела атмосфера у Београду. Морамо да останемо мирни, да мислимо само о кошарци и да заборавимо све око нас. У сваком случаjу, утакмица у Београду биће тежак задатак jер jе Звезда већ у доброj форми и jедан jе од тимова са наjбољом одбраном у Евролиги. Црвено-бијели у саставу имаjу много одличних српских играча попут Давидовца, Лазаревића, Добрића, Калинића или Симоновића, а сви они играjу на крилним позициjама са високим интензитетом – рекао jе Гонзалес.

Алба је убиљежила само једну побједу у прва четири кола Евролиге, али је у том мечу „избушила” Фенербахче рафалном паљбом на старту другог полувремена.

Имали смо проблеме у првих неколико утакмица, али веруjемо у своjе способности и желимо да напредуjемо из утакмице у утакмицу. Борићемо се за сваку побједу, ако буде потребно и у продужецима, као у последње двије сезоне у Београду. Jош jе рано, почетак jе сезоне и наjважниjе jе да наставимо да унапређуjемо игру. Навиjачи у Београду су френетични, али као такмичар волите да играте у таквим околностима – рекао је један од знакова препознавања Албе током последњих сезона, амерички центар Лук Сикма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:35