Са меча Сплит - СЦ Дерби / - Фото: КК Сплит/Ивица Чавка
17/10/2021 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дерби после два продужетка покорио Сплит

Кошаркаши СЦ Дербиjа забиљежили су други триjумф у регионалноj АБА лиги

Црногорска екипа данас jе у гостима у четвртом колу такмичења савладала Сплит након два продужетка 101:94, а резултат у регуларном току био jе 73:73.

Дерби jе jако добро одиграо прво полувриjеме, имао константну предност и на велики одмор отишао са плус 10 у своjу корист.

Домаћа екипа много болjе заиграла jе у трећем периоду, константно топила предност подгоричког састава, да би Дерби пред одлучуjући квартал имао минус jедан, 55:54.

Услиjедила jе jако неизвjесна последнjа четвртина, играло се кош за кош, а онда у самом финишу при резултатуи 73:73 Дерби jе имао напад за побjеду. Међутим, Винjалес jе шутнуо троjку и промашио, па се ушло у продужетак.

Велика драма виђена jе у првом продужетку. Сплит jе имао плус седам у jедном моменту, али се Дерби вратио у самом финишу и поравнао на 83:83, што jе и био резултат коjим се ушло у други продужетак.

Овога пута наш представник снашао се знатно болjе. Одиграли су Подгоричани врло добро, стекли предност и на краjу стигли до тешког, али заслуженог триjумфа.

Дерби jе до побjеде водио сjаjни Каjл Винjалес са 37 поена, Кенан Каменjаш jе имао 18, а по 16 су постигли Флечер Меги и Џастин Едвардс.

Сплит jе предводио Карло Жганец са 18 поена, док су Укић и Меклин постигли по 14.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:55