Džamal Marej / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALLISON DINNER
30/04/2024 u 08:04 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Džamal Marej tri sekunde prije kraja srušio Lejkerse

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Los Anđeles Lejkers sa 108:106 u petoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije

Samim tim, Denver je trijumfom u „Bol areni“ eliminisao Lejkerse sa 4:1 u seriji, a još jednom je ključan igrač za pobjedu bio Džamal Marej. Kanadski košarkaš je tri sekunde prije kraja postigao koš za pobjedu i samim ovjerio prolaz dalje. Pored Džamala, odličnu partiju pružio je i Nikola Jokić. Reprezentativac Srbije je postigao 25 poena, imao je 20 skokova i devet asistencija. S druge strane, kod ekipe iz Los Anđelesa najbolji je bio Lebron Džejms sa 30 poena, Rivs je ubacio 19, a Dejvis 17 poena.

Plasman u polufinale zapada ostvarila je i Oklahoma, koja je tokom prošle noći slavila nad Nju Orleansom  - 97:89 i sa ukupnim skorom od 4:0 izborila prolaz. U pobjedničkoj ekipi sa po 24 poena su najbolji bili Gildžus Aleksander i Džejlen Vilijams. Kod domaćina Jonas Valančunas je postigao19, a Si Džej Mekolum 18 poena.

Na korak od plasmana u polufinale Istočne konferencije nalazi se i Boston. Seltiksi su u četvrtom meču prve runde plej-ofa pobijdili Majami na gostovanju sa 102:88 i tako poveli u seriji sa 3:1. Vajt je kod Bostona bio najefikasniji sa 38 poena, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Adebajo sa 20 poena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:32