Džoel Embid / Foto: EPA-EFE-ЕПА ERIK S. LESSER
03/05/2023 u 08:31 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Džoel Embid MVP ligaškog dijela NBA lige

Košarkaš Filadelfije dobio više glasova od Nikole Jokića

Najvažnija individualna nagrada NBA lige otišla je u ruke Džoela Embida. Košarkaš Filadelfije izabran je za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone u najjačoj ligi svijeta, a iza sebe ima odličnu sezonu. Bio je prvi strijelac lige sa prosjekom od 33,1 poena po meču uz 10,2 skokova i 4,2 asistencija, ali ostao je gorak utisak zašto tu nagradu treći put uzastopno nije ponio Nikola Jokić. Srbin je bio apsolutno najbolji pojedinac u regularnom delu tekuće NBA sezone. Uvijek je bio na pragu tripl-dabla, uz znatno bolje procente šuta iz igre (63,2% naspram 54,8%), a njegov klub Denver prvi put u istoriji završio je na vrhu Zapada. Ipak, NBA stručnjaci su ovoga puta prevagnuli na stranu Kamerunca, pa je Jokić po broj glasova zavrpio kao drugi.

-Ne znam odakle da počnem, trebalo je dosta vremena. Naporan rad, prošao sam kroz mnogo toga. Ne govorim samo o košarci, govorim o životu, svojoj priči, kako sam došao ovdje i šta je bilo potrebno da budem ovdje. Lijepo je, ne znam šta da kažem. Nevjerovatno! - rekao je Embid odmah nakon saznanja da je najkorisniji igrač NBA lige.

image

Nagrada za Embida

-FOTO: NBA

Zanimljivo je da petu godinu za redom MVP priznanje ne osvajaju Amerikanci. Najprije je dva puta to uradio Grk Adetokumbo,  potom Jokić dva puta, a sada je nagrada otišla u ruke Kamerunca...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 04:29