Petar Mijović / -FOTO: ABA LIGA/FILIP FILIPOVIC
11/10/2024 u 13:28 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijović: Da ostavimo što bolji utisak protiv Partizana

SC Derbi čeka (subota, 16 sati) sastav "crno-belih"

SC Derbi je uradio ono što je morao u dosadašnjem dijelu ABA lige. Upisao je dva trijumfa na svom terenu (Spartak, Zadar) I sada potpuno rasterećen čeka duel sa Partizanom.

Suvišno je pričati da su “crno-beli” apsolutni favoriti, ali “studenti” mogu da odigraju za svoju dušu I da pokušaju da namuče velikog rivala, koji u Podgoricu dolazi nakon poraza od Reala u Madridu.

- Sigurno da nas čeka jedan praznik košarke, da nam u goste dolazi ozbiljan evroligaški tim sa vrhunskim trenerom. To je samo po sebi za nas, za našu mladu ekipu veliki izazov. Utakmica protiv Partizana spada u red onih utakmica iz kojih i igrači i treneri izlaze bolji. Mislim da se nalazimo u dobrom momentu, u dobrom raspoloženju, daćemo sve od sebe da Partizanu otežamo posao i da ostavimo što je moguće bolji utisak. Naravno, u utakmicu ulazimo sa svojim ambicijama, ulazimo sa željom da je odigramo na najbolji mogući način protiv ekstra kvalitetnog protivnika. Kao što sam rekao, želimo da uvedemo utakmicu u tok, da je odigramo tako da što više otežamo Partizanu posao u Podgoricii - riječi su stratega SC Derbija Petra Mijovića.

Andrija Grbović ističe da je najvažnije da ekipa ima pristup kao u meču sa Zadrom I da uživaju na terenu protiv vrhunskih igrača.

- Očekuje nas meč protiv, slobodno mogu da kažem, najtežeg protivnika do sada u ABA ligi. Igramo protiv evroligaške ekipe koja je promijenila cijeli tim u odnosu na prethodnu sezonu. Ekipa koja je sastavljena od igrača sa dobrim individualnim kvalitetom i dobro popunjena na svakoj poziciji. Nama je bitno da ponovimo pristup koji smo pokazali u utakmici protiv Zadra i da sa ekstra energijom i fokusom izađemo na parket. Mislim da protiv ovakvih ekipa ekstra motivacije neće nedostajati i ako pristup utakmici bude na nivou na kome želimo da bude, sigurno da ćemo imati šanse u ovom meču - rekao je Grbović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 14:26