Milica Jovanović / -FOTO: FIBA
24/08/2024 u 12:10 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milica Jovanović: Moramo pametno ući u meč i da, kao i uvijek, odigramo srcem

Košarkašice Crne Gore večeras (22.30 sati) igraju protiv Južne Koreje

Crnogorske košarkašice sa maksimalnim učinkom završile su grupnu fazu pretkvalifikacionog turnira za Mundobasket u Meksiku i kao prvoplasirane iz B grupe stigle do polufinala.

Nakon pobjeda protiv Novog Zelanda, Mozambika i Meksika, naše košarkašice večeras (22.30h) igraju protiv Južne Koreje polufinale turnira, na kojem samo pobjednik dobija vizu za glavnu fazu kvalifikacija.

Tri pobjede, a posebno trijumf u derbiju nakon produžetka nad Meksikom, dodatno su podigli atmosferu i raspoloženje u taboru crnogorske reprezentacije, koja će nastojati da i u ovom meču napravi iznenađenje...

- Moramo biti ponosni i zadovoljni dosadašnjim učinkom, ali svakako se ne smijemo zadovoljiti i ostati na ovome. Moramo biti fokusirane i prilagođavati se stilovima protivnika kao do sada, jer smo igrali prvi put u istoriji protiv tih selekcija. Nije bilo lako, ali prilagodili  smo se na pravi način, odgovorili na zahtjeve trenera i to je rezultiralo pobjedama, a naravno da to treba uraditi i u nastavku takmičenja – kazala je Milica Jovanović.

Kapitenka Crne Gore vodila je naš tim u derbiju B grupe protiv Meksika, postigla je 29 poena, uz devet skokova i pet asistencija, istakla je da rezultat u grupnoj fazi nije iznenađenje, iako je naša reprezentacija doputovala sa podmlađenim timom.

- Mi uvijek ludo vjerujemo i znamo da našom borbom i zajedništvom možemo svakoga da pobijedimo. Moramo neke naše trenutne nedostatke da nadomjestimo upravo srcem i željom da damo sve od sebe.

Rival Crne Gore selekcija Južne Koreje otvorila je turnir neočekivano – porazi od Venecuele i Češke, a onda ubjedljiv trijumf protiv Malija, koji je omogućio Koreji da u krugu od tri selekcije bude najbolja i da osvoji drugo mjesto.

Ipak, Južna Koreja, kao 13. na FIBA rang listi, najbolje je kotirana selekcija na turniru u Meksiku. Radi se o reprezentaciji koja je sedam puta bila učesnik Olimpijskih igara (na prošlim Igrama osvojila 10.mjesto), a od 1964. godine redovni je učesnik Mundobasketa, što dovoljni govori o tome kakvog rivala imaju naše košarkašice.

- Radi se o jako iskusnoj reprezentaciji, koja je igrala Olimpijske igre i Svjetska prvenstva, tako da one su u tom smislu u prednosti, ali po onome što smo mi pokazale u dosadašnjem dijelu turnira mislim da možemo da igramo sa njima. Moramo dobro da se koncentrišemo, da uđemo jako i pametno u meč i da kao i uvijek odigramo srcem – zaključila je Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 17:02