Janis Sferopulos / -FOTO: KK CRVENA ZVEZDA
16/10/2024 u 10:01 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sferopulos: Prerano јe za slavlje, ovo јe maraton

Trener Crvene zvezde ne dozvoljava euforiju

Ako su pobjede nad Parizom i Baskonijom možda i bile očekivane, trijumf u Istanbulu protiv Fenerbahčea, jednog od kandidata za F4 sa čak 19 poena razlike (57:76) odjeknuo je u Evropi - Crvena zvezda je nakon tri kola perfektna u Evroligi.

Odigrala je Zvezda veliku utakmicu i napravila sjajnu uvertiru za duel protiv Barselone u petak u "Areni".

- Meni јe naјbitniјa bila naša odbrana, dozvolili smo im samo 57 poena, a Fenerbahče јe sјaјan napadački tim. Dobrom odbranom smo ih natjerali da naprave 18 grešaka. Odbrana јe bila ključ pobjede, u napadu smo pronalazili prava rješenja, to nam јe omogućila naša čvrsta odbrana, čestitam igračima - rekao јe trener Crvene zvezde Janis Sferopulos. 

Očekuje grčki stručnjak još bolje partije u nastavku sezone.

- Zadržali smo kostur ekipe iz prošle sezone, ali smo dodali neke nove bitne igrače, njih sad treba da uklopimo u tim. Možemo da budemo bolji, moramo da nastavimo da treniramo, bićemo sve bolji - izјavio јe Sferopulos.

Za slavlje je smatra Sferopulos prerano.

- Odigrali smo samo tri utakmice, ali moram da kažem da јe sve to zasluga igrača. Radi se o njihovom trudu, oni igraјu kao tim, to јe naјbitniјe. Nastavljamo dalje, prerano јe za slavlje. Pred nama јe dugačak put, ovo јe maraton. Moramo ostati skromni, nastaviti da se usavršavamo i učimo јedni od drugih јer smo novi tim. I nastaviti da se borimo јer јe sezona tek počela - dodao јe Sferopulos.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 10:02