Jelena Škerović / -FOTO: FIBA
23/08/2024 u 08:26 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Škerović: Podmlađeni tim gradi karakter pobjednika

Selektorka Crne Gore zadovoljna nakon još jednog trijumfa

Jelena Škerović, selektorka Crne Gore, nakon treće vezane pobjede u Meksiku imala je razloga za zadovoljstvo.

- Odlična pobjeda za nas protiv Meksika. Nije uopšte bilo lako, mada smo znali da nas čeka ovaka atmosfera i da Meksiko igra svih 40 minuta. Ali, ono što raduje jeste da ova podmlađena ekipa polako gradi karakter i da utakmice koje možemo da izgubimo pretvaramo u pobjede. Upravo to je ono zbog čega smo i došli ovdje da gradimo iskustvo, karakter tima i da ove djevojke imaju na međunarodnoj sceni ovakve utakmice protiv ovakvih ekipa. Meksiko je igrao sa pet bekova, jedna atipična utakmica za nas, gdje smo morali tokom samog meča da se adaptiramo. Čestitke djevojkama na borbenosti i karakteru koji su pokazale – kazala je Škerović.

Na kraju Crna Gora grupnu fazu završila je kao prvoplasirana sa sve tri pobjede. Da li se takav učinak mogao očekivati?

- Nismo razmišljali o tome, jer smo išli od utakmice do utakmice. Imali smo tri različite vrste košarke, od Novog Zelanda do Mozambika i sada Meksika, gdje smo morali da se adapitramo na stilove igre koje u Evropi nijesmo imali prilike da susrijećemo.

Slijedi dan pauze, a onda i konačan rasplet na turniru u Meksiku. Crna Gora će za rivala u polufinalu imati Južnu Koreju.

- Južnu Koreju smo već pratili na nekim utakmicama na ovom turniru u Meksiku, ali slijedi dan odmora, tako da ćemo se dodatno spremati za njih i nastojati da i u tom meču budemo na što većem nivou – zaključila je Škerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 11:06