Mijenja zemljakinju na poziciji krilnog centra / -FOTO: ŽKK BUDUćNOST BEMAKS
10/10/2024 u 18:38 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tes Amundes stigla u Budućnost Bemaks

Amerikanka stiže kao zamjena na poziciji krilnog centra zemljakinje Tije Singlton, nakon što je ona zbog privatnih razloga tražila sporazumni raskid saradnje

Nova članica košarkašica Budućnost Bemaksa od danas je Amerikanka Tes Amundes, koja stiže kao zamjena na poziciji krilnog centra zemljakinje Tije Singlton, nakon što je ona zbog privatnih razloga tražila sporazumni raskid saradnje.

Dvadesetpetogodišnja Amundes je visoka 185 santimetara, a dolazi iz Portorika, gdje je za Lares upisala 15 nastupa. U prosjeku je igrala 37.6 minuta uz učinak od 16.3 poena i 5.7 skokova po meču. Posljednji meč odigrala je 3. oktobra, kada je protiv San Germana ostvarila 17 poena, uz pet uhvaćenih lopti, a najbolju partiju u ligi Portorika ostvarila je 24. septembra, kada je postigla 28 poena.

Nakon koledža Kalifornija stejt u NCAA 1, Tes Amundes je prvi put igrala u Evropi prošle sezone, kada je nastupila za Alvik Basket iz Švedske, gdje je na 24 utakmice imala prosjek 18.6 poena, uz pet skokova.

Amundes će imati priliku da debituje za Podgoričanke već 16. oktobra protiv Trešnjevke u "Bemaks areni" u okviru trećeg kola Jadranske WABA lige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 14:20