Андреј Жакељ / - фото: АБА/СЦ Дерби
01/10/2021 u 20:13 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жакељ након историјске побједе: Овакву енергију желим на свакој утакмици

Тренер кошаркаша СЦ Дербија казао да период између пораза од Меге и утакмице са Задром није био лак за његову екипу

Кошаркаши СЦ Дербија уписали су историјску побједу над Задром (94:78).

Након пуно осцилација у првом полувремену, Подгоричани су након одмора заиграли боље и остварили првијенац у АБА лиги.

Није било лаких пет дана послије прве утакмице. То је за мене био највећи изазов да дигнем екипу. Приступ је био какав сам желио, било је много грешки, али смо се држали плана, показали смо енергију коју очекујем на свакој утакмици. Има много ствари да се поради на одбрани, али уколико концентрација, рад и обавезе будемо испуњавали као до сада, на правом смо путу. Ово је дуг процес, играчи су реаговали добро и честитам им на побједи – казао је тренер СЦ Дербија, Андреј Жакељ.

Коментаришући велики број поена његових момака казао је:

Ми смо млада екипа и не можемо да играмо споро, играћемо увијек брзо. Увијек инсистирам на одбрани и желим да то поправимо у наредном периоду.

Тренер Задра, Иван Перинчић је био разочаран партијом својих изабраника у одбрани. Далеко су Далматинци били од нивоа који су пружили против Партизана у првом колу.

Ако мислите да побиједите у гостима, не смијете примити 94 поена. Недопустиво лоше смо ушли у утакмицу. Јесте СЦ Дебри убацио 17 тројки из 30 покушаја, али то је из разлога што смо им дозволили да се разиграју нашом лошом одбраном. Неки играчи као да се нису појавили на утакмици. Под хитно морамо направити састанак јер ово је забрињавајуће, носити дрес Задра а овако се понашати је недопустиво – рекао је Перинчић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:35