Dejan Lazović / EPA-EFE-ZSOLT SZIGETVARY
27/07/2024 u 10:30 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lazović: Daćemo sve od sebe da iznenadimo Hrvatsku

"Ajkule" u nedjelju (16.35 sati) igraju sa "barakudama" na startu OI

Nešto više od 24 sata ostalo je do premijernog nastupa vaterpolista Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rival je Hrvatska, aktuelni svjetski šampion i evropski vicešampion.

Igrači su silno motivisani da trijumfalno startuju, ali su i svjesni da zadatk neće biti nimalo lak.

Moraju da daju i više od 100 odsto kako bi savladali "barakude".

- Lijep je osjećaj biti dio Olimpijskih igara, dio ovog tima i jedva čekam, iskreno, da počne takmičenje. Svi sportisti teže ka tome da budu učesnici ovoakvog takmičenja - istakao je goilman Dejan Lazović.

- Drugačiji je sigurno jer se igra svake četiri godine. Mislim da smo trenirali odlično prethodni period i spremni smo za ono što nas očekuje. Znali smo u prethodnom periodu da ih dobijemo, ali svako takmičenje je priča za sebe. Oni su vrhunska ekipa, neće biti lako, kao što neće biti ni na jednoj utakmici. Daćemo sve od sebe da pokušamo da iznenadimo Hrvatsku, što bi bio vjetar u leđa.

- Svi sanjamo medalju, to je normalno. Turnir je takav da se izdvajaju dvije, tri ekipe kao favoriti. Pokušačćemo da odemo što dalje. Nema pritiska kao u prethodnom periodu, što može biti dodatni motiv. Nema autsajdera, vidjećemo šta će biti. Jedva čekam početak - jasan je Lazović.

Selektor Vladimir Gojković je zadovoljan odrađenim pripremama i vjeruje da je ekipa spremna za naporan i jak turnir.

- Imali smo dva mjeseca dobrih priprema, radili smo dobro i puno na dovođenju igre na najbolju moguću mjeru. Pogotovo posljendjih 15 dana kada smo se podigli, ovdje smo radili dobro, Vladan Spaić se oporavio, svi su zdravi pred prvi meč sa Hrvatskom na Olimpijskim igrama. Biće težak meč, ali nema lako u ovoj grupi - ističe Gojković.

Hrvatska prvi rival, faviorit, ali ekipa koja može da se dobije.

- Idemo da dobijemo taj meč, možda nismo favoriti, ali kada uđemo u bazen imamo iskustvo da smo ih pobjeđivali u prethodnom periodu. Znamo da moramo biti na vrhunskom nivou, kako za Hrvatsku, tako i za ostsle utakmice u grupi. Imali smo više vremena za pripremu utakmice, nego što ćemo imati za naredne. Dobro smo se pripremili, vjerujem da ćemo se dobro postaviti, igrači vjeruju u to.

Rival je jači za Mara Jokovića, jednog od najboljih igrača svijeta.

- Maro Joković je svjetski igrač, vratio im se i Bukić iz sastava kada su bili svjetski prvaci, ali to ne mora ništa da znači. Nadam se da im neće donijeti puno plusa. Završava se jedan ciklus i bolji smo nego 2022. godine. Naš cilj je da prođemo grupu, onda nam se otvara taj meč u četvrtfinalu. Najujednačeniji turnir, nikada ovoliko ekipa nije bilo konkurentnih da jedni drugima mogu dsa pomrse račune i uključe se u borbu za medalju.

Za Gojkovića su ovo šeste olimpijske igre. Na tri je bio igrača, a na tri selektor.

- Veliko zadovoljstvo što sam opet ovdje, drugačije je kada si igrač, ideš glavom i misliš da te ništa ne može zaustaviti. Sada kao trener razmišljaš o nekim drugim stvarima, da se slože stvari na pravi način - zaključio je Gojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 04:41