Đoković lako sa Ebdenom / EPA-EFE-DIVYAKANT SOLANKI
27/07/2024 u 15:26 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novak Đoković furiozno započeo pohod na zlato

Najbolji srpski teniser Australijancu Ebdenu prepustio samo gem. Siguran i Alkaras, slavile Švjontek i Paolini

Pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu najbolji srpski teniser Novak Đoković započeo je ubjedljivom pobjedom protiv Australijanca Metju Ebdena kojem je prepustio samo gem - 6:0, 6:1 za samo 53 minuta.

Novak je tako poslao poruku konkurenciji da je spreman da ide do kraja, mada Ebden nije igrač koji može poslužiti kao pravi parametar budući da je specijalista za dubl. Protiv raspoloženog Novaka nije imao nikakvu šansu.

Đoković je uhvatio dobar zalet i ukoliko Rafael Nadal sjutra opravda ulogu favorita protiv Mađara Martona Fučoviča, Pariz će imati veliki klasik u drugom kolu teniskog turnira.

- Drugačija publika u odnosu na Rolan Garos. Ima puno više ljudi koji su ljubitelji sporta i Olimpijskih igara. Stvarno je bio spektakl. Sreća da sam igrao ovdje jer ima krov, pošto pada kiša - kazao je Đoković za RTS. 

- Žao mi je zbog Ebdena, on ne igra singl... Malo su nelogična pravila, ako neko otkaže vi zovete dubl igrača. To ne razumijem, pa imate toliko igrača iz singla koji čekaju da igraju na OI. Ovo je potpuno neprimjereno šta se radi, kako za olimpijski turnir, tako i gledaoce. - Odličan početak. Sjutra imam dan treninga i spremam se za Nadala. Nismo igrali dugo jedan protiv drugog. Imali smo neke spektakularne mečeve na ovom terenu. Iako on ne igra tenis kakav je igrao na svom vrhuncu, ali ne igram na ja (smijeh) - dodao je Đoković. 

Uspješnu premijeru imao je i drugi nosilac Španac Karlos Alkaras, koji je nadigrao Hadija Habiba iz Libana sa  6:3, 6:1.

Alkaras će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Kameron Nori – Talon Grikspor.

Na ženskom turniru pod zatvorenim krovom uloge favorita na startu su opravdale najbolja teniserka svijeta Poljakinja Iga Švjontek i Italijanka Jasmin Paolini, koje su igrale finale na Rolan Garosu. Švjontek je savladala Rumunku Irinu Kameliju Begu, sa 6:2, 7:5, dok je Paolini bila bolja od Ane Bogdan sa 7:5, 6:3. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 20:23