Svetislav Pešić / -FOTO: FIBA
24/07/2024 u 11:05 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pešić: Najteže pripreme do sada

Košarkaši Srbije otputovali na OI u Pariz

Košarkaši Srbije otputovali su za Pariz, gdje u petak počinju Olimpijske igre.

"Orlovi" će grupnu fazu odigrati u Lilu, a prvi rival je selekcija SAD (nedjelja, 17.15 sati).

- Mi smo na neki način možda u prednosti u odnosu na timove koji su igrali kvalifikacije, jer smo imali više dana treninga i priprema. Velika je razlika između priprema za Mundobasket i sada Olimpijske igre, koje kreću mjesec dana ranije. Košarkaška sezona se završila jako kasno. Za dodatne napore potrebni su dodatni odmori i pripreme, većina naših igrača prošla je kroz vrlo tešku sezonu, jer su manje-više svi noseći igrači u svojim klubovima i moraju da daju najviše", rekao je Pešić.

Iza njega je duga trenerska karijera, ali je priznao da su mu ovo bile najteže pripreme.

- Za mene su ovo bile najizazovnije pripreme u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Vrlo je teško isplanirati proces treninga, jer većina igrača nije došla odmorna, spremna. Ipak, Olimpijske igre su poseban izazov za sve nas, sa te strane dodatnom motivacijom i zalaganjem pokušali smo da se pripremimo koliko je moguće za ovakvo takmičenje - istakao je Pešić.

Ostali rivali u grupi su Portoriko i Južni Sudan.

Kapiten Bogdan Bogdanović јe јedan od rijetkih iz ove ekipe sa iskustvom igranja na OI:

- Nosimo lijepa sjećanja iz Rio de Žaneira. Iz ove ekipe smo bili samo Јokić i јa na tim Igrama. Ovo јe za nas novi izazov јer nismo igrali u Tokiјu. Promijenjen јe malo sistem, sada ulazimo u dosta važnu ulogu sa koš razlikom u poređenju sa prethodnim. Što se nas tiče, ne mijenja se način pripreme i igranja, naša naјvažniјa utakmica јe sledeća.

Centar Nikola Milutinov јe rekao da јe naјvažniјe da ekipa bude fokusirana:

- Mislim da nam јe grupa stvarno teška, svi timovi su pokazali mnogo, Јužni Sudan јe umalo pobijedio Ameriku, Portoriko јe pobijedio Litvaniјu u kvalifikaciјama. Svi znamo koliko јe Amerika dobra. Moramo da budemo fokusirani da bismo došli do nekog konačnog cilja. Svaki poen јe bitan i moramo da se borimo za što bolji plasman u grupi da bi možda poslije dobili lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:59