Trijumf u poslednjem krugu / -FOTO: MIRKO LIZARI
22/09/2024 u 17:31 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bastijanini pretekao Martina u poslednjem krugu

Vozač Dukatija trijumfovao na Velikoj nagradi Emilije Romanje, 14. trci sezone Moto GP šampionata

Vozač Dukatija Enea Bastijanini trijumfovao je na Velikoj nagradi Emilije Romanje, 14. trci sezone Moto GP šampionata. On je na stazi "Marko Simončeli" upisao drugu pobjedu ove sezone, a ujedno je Dukatiju donio 100. pobjedu u istoriji.

Italijan je ključni potez izveo u poslednjem krugu, kada je napao Horhea Martina na Pramak Dukatiju, malo ga izgurao i produžio dalje. Španac je na kraju bio pet sekundi iza Bastijaninija, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač Gresinija Mark Markes.

Iza osmostrukog svjetskog šampiona kroz cilj je prošao Mark Beceki iz VR46 tima, drugi vozač Pramaka Frank Morbideli, Maverik Vinjales na Apriliji i Fabio Kvartararo na Jamahi. Među najboljom desetoricom našli su se i Aleš Espargaro, Aleks Markes i Migel Oliveira.

Drugu trku u Mizanu obilježila je i greška branioca titule Frančeska Banjaje koji je izletio sa staze šest krugova prije kraja kada je držao treću poziciju.

Zahvaljući takvom raspletu Martin sada ima 341 bod na čelu generalnog plasmana, 24 više od Banjaje, a 59 od Bastijaninija.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već sledeće nedelje za Veliku nagradu Indonezije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 18:38