Младе рукометашице Будућности имају од кога да науче / - фото: ЖРК Будућност
26/08/2021 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојана задовољна нападом, потребно вријеме да се затегне одбрана

Лош здравствени билтен и касно прикључивање Плетикосићеве успорили уигравање рукометашица Будућности

Након боравка у Љубљани, гдjе су одрадиле заjедничке тренинге и одиграле контролну утакмицу против Крима, рукометашице Будућности су у Подгорици наставиле припреме за нову сезону.

„Плаве” ће 11. септембра гостовати Подравки у првом колу Лиге шампиона.

Тренер Боjана Поповић је за клупски сат казала да је задовољна досадашњим током припрема и начином на коjи су се нове играчице уклопиле у систем рада двоструког шампиона Европе, али истиче да има простора за напредак.

Знали смо да ће нам много значити заjеднички тренинзи и контролна утакмица против Крима. Током боравка у Љубљани било jе прилике да пробамо многе замисли, да поновимо оно што ће нам користити у сезони коjа jе пред нама, тако да jе било веома корисно. Било би jош боље да су све дjевоjке биле здраве, али су Валериjа Маслова и jош неке играчице имале мањих проблема због вируса. Ипак, извукли смо максимум, jер након утакмице имамо реалниjу слику гдjе смо у овом тренутку по питању форме и што морамо да миjењамо до 11. септембра и првог меча у новоj сезони. Одиграли смо добар меч против сjаjног тима као што jе Крим, вjероватно би наше издање било и боље да су све дjевоjке биле потпуно здраве, али jе утисак веома повољан и окрећемо се наставку припрема – каже Поповић.

У Подгорицу су током прелазног рока стигле Илда Кепић, Ивана Митровић и Матеа Плетикосић.

Само два дана имале су дjевоjке да раде заjедно са Матеом, толико jе било времена да се бекови упознаjу са њеним стилом игре. То jе кратко вриjеме да би постигли оно што желимо, али свакако да ће у наредном периоду све много лакше да функционише. И поред кратког времена заjедничког рада, екипа се добро снашла у фази напада, ниjе било изнуђених грешака, нити jе то непознаванjе стила игре оставило трага. Потребно jе ипак, да у наредном периоду радимо на томе да осjећаj свих дjевоjака у нападу буде jош бољи, док ће бити потребно додатно вриjеме да се нове играчице уклопе у стил игре коjи форсирамо у одбрани. За сада све иде онако како смо очекивали, али jасно jе да има простора за напредак.

До почетка нове сезоне, Татjана Брновић и саиграчице ће тренирати у Подгорици.

Било jе позива да учествуjемо на турнирима или одиграмо неке контролне утакмице у иностранству, али jе то ризично у овом тренутку због ситуациjе са корона вирусом. Пробаћемо да одиграмо jош неколико тренинг утакмица до почетка Лиге шампиона, па ћемо тако у петак одмjерити снаге против Жељезничара из Инђиjе, екипе коjа jе на припремама у Будви и коjа jе изразила жељу да се састанемо. Наредне седмице би требало да одиграмо и контролну утакмицу против мушког тима Будућности, тако да jе свака провjера значаjна за нас, имаjући у виду то да ниjе лако пронаћи спаринг партнера. Потом улазимо у завршну фазу припрема за гостовање у Копривници – закључила jе Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:55